Dunaújváros Hetilap

A Hankook munkabér helyett a jobbikos Pintérre költi a pénzt!

doszerk - 2019. március 13. 16:35

Dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos és Cserna Gábor polgármester az alábbi közleményt juttatták el szerkesztőségünkhöz, reflektálva a pestisracok.hu oldalon megjelent cikkre.

KÖZLEMÉNY

A dolgozókat támogassák ne a Jobbikot!

Dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos és Cserna Gábor polgármester úr felszólítják a Hankook Tire Kft. menedzsmentjét, hogy a Jobbik helyi országgyűlési képviselőjének Pintér Tamásnak a lapja a Castellum.do pénzelése helyett a dolgozók bérfejlesztési törekvéseit támogassák!

Pintér Tamás és a Jobbik pedig újra megmutatta igazi arcát, nem a dolgozók életkörülményeinek javítása a célja, hanem az olcsó politikai haszonszerzés. Megmentőként lép fel, miközben valódi szándéka, hogy feszültséget keltsen Dunaújváros és térsége polgárainak életében. 

 

A magyar kormány stratégiai partnereként pénzeli a Jobbikot a Hankook

 

A Castellum.do nevű magyar nyelvű, Dominikán bejegyzett, alig ismert hírportált tartja a legalkalmasabbnak a Hankook Tire Magyarország arra, hogy ott rendszeresen öles hirdetéseket közöljön a vezető helyen. A jelenség azért is rendhagyó, mert a blogból gründolt hírfolyam köztudottan a Dunaújváros országgyűlési képviselője, a jobbikos Pintér Tamás személyes faliújsága, ahol egy-egy Hankook PR-cikk alatt rendszeresen kormánygyalázó, illetve helyi kötődésű fideszeseket sározó írások jelennek meg, miközben a koreai multicég csaknem hét esztendeje a magyar kabinet stratégiai partnere. A PestiSrácok.hu megkérdezte fenti állapotokról a Hankook kommunikációs vezetőjét, Roy Katalin szerint cégük, és annak munkatársai nem politizálnak, bár munkaköri helyettese rendszeresen szerepel vendégszerzőként a Castellum.do-n. A Hankook hirdetés elhelyezései azért is érdekesek és rendhagyóak, mert azokat nem jelentetik meg olyan valóban olvasott felületeken, mint a Fejér Megyei Hírlap, vagy a Dunaújvárosi Hírlap. 

Rendszeres, nagy felületű, vezető helyen szereplő hirdetések formájában áll üzleti kapcsolatban a Castellum.do nevű hírportállal a Hankook Tire Magyarország, a koreai világcég nyolcszáznyolcvanötmillió eurós beruházásból építette fel abroncsgyárát a Dunaújváros melletti Rácalmáson, ahol tizenkét éve folyamatos a termelés, illetve az üzem bővítése. A Castellum.do és a multinacionális vállalat együttműködése azért is pikáns, mert a Hankook csaknem hét esztendeje a magyar kormány stratégiai partnere, miközben a portál érdemi szempontból láthatólag csak a kormánykritika megjelentetésére, valamint a térség tavaly az Országgyűlésbe bejutott jobbikos képviselője, Pintér Tamás gondolatainak közlésére jött létre.

KEVESEN TUDNAK A CASTELLUMRÓL

A PestiSrácok.hu megkérdezte a Hankook Tire Magyarország részéről Roy Katalint, a cég kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, hogy a vállalat nem támogatja direkt módon a hírportált, de valóban rendszeres hirdetője annak. Roy Katalin hozzátette, hogy a Castellum.do-n megjelenő álláshirdetéseket sok más sajtótermék felületein is rendszeresen megjelentetik, bár arra nem tudott válaszolni, hogy melyek ezek. Munkatársaink igyekeztek megtalálni a Hankook hasonló hirdetéseit a megye két leginkább olvasott sajtóterméke, a Fejér Megyei Hírlap és a Dunaújvárosi Hírlap online felületein, de nem találtak ilyeneket. Mivel valóban nem vagyunk járatosak a marketing varázslatainak rejtelmeiben, kénytelenek vagyunk elhinni, hogy az effajta PR, és egyéb anyagok megjelentetésének legalkalmasabb felülete egy ugyan magyar nyelvű, de Dominikán bejegyzett blog, amelynek a létezéséről is kevesen tudnak. Roy Katalin beszélgetésünkkor többször megkérdezte, hogy a Hankook hirdetéseinek körülményeiről miért kell tudnia a PestiSrácok.hu-nak, majd igyekezett rögzíteni, hogy a közvetett támogatásnak semmilyen politikai háttere nincs, a Hankook és a cég dolgozói sem nyilvánítanak ki ilyen minőségükben politikai véleményeket. A kommunikációs vezető a hirdetési tarifákról sem tudott felvilágosítást adni, mint mondta, azokban a cég HR-részlege a kompetens.

PR, marketing, hirdetés… Fotó: PS

PINTÉR EGYSZEMÉLYES ÚJSÁGJA

Mint említettük, a Hankook Tire Magyarország csaknem hét éve a magyar kormány stratégiai partnere, a nyolcvanegy céget felsoroló listán a vállalat az előkelő hatodik helyen szerepel, szerződését 2012 novemberében az Orbán Viktor vezette kabinettel kötötte. A Castellum.do impresszuma szerint csaknem másfél év múlva jelent meg webes hírújságként, előtte blogként üzemelt. Bár az oldal látszólag minden témával foglalkozik, a Hankook említett hirdetésinek mennyiségi tartalmát tekintve csak a kormánykritikus írások, illetve a helyi kötődésű fideszeseket – főképp Cserna Gábor dunaújvárosi polgármestert és Dorkota Lajost, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökét – besározni hivatott cikkek közelítik meg azokat. A Jobbik országgyűlési képviselője, Pintér Tamás mindezt úgy igyekszik kommunikálni, hogy a Castellum.do néha-néha megszólalási lehetőséget ad neki, ha ki szeretné fejteni az álláspontját egy-egy kérdésben, amire bizonyára lehetősége is van, mivel a jelenleg ismét csak egy főszerkesztőből, szerzőből, mindenesből álló portál Pintér személyes faliújsága. Bár a portál az ott hivatalosan dolgozókat tekintve kicsiny műhelynek számít, a mögötte állók szervezőkészségét tekintve nem szabad lebecsülni, hisz valamiért rendszeres hirdetője a Hankook, ami lényegesen nagyobb, ismert lapokat nem illet meg.  Roy Katalin tájékoztatása szerint a Hankook és dolgozói nem nyilvánítanak ki direkt politikai véleményeket, a Castellum.do-nak mégis rendszeres vendégszerzője a kommunikációs vezető helyettese, Boda Bence, aki elismert madárfotósként jelenteti meg a hírportálon a természetfotóit, de felettese állítása szerint ezen kívül nincs köze a laphoz.

- pestisracok.hu -

 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.