Dunaújváros Hetilap

A Jobbik és az antiszemitizmus – Pintér Tamás sem hozza nyilvánosságra a valódi világnézetét

doszerk - 2019. március 20. 21:21

Nem válaszol a Jobbik tagjait érintő sorozatos botrányokról, vállalhatatlan fajgyűlölő megnyilvánulásokról a párt dunaújvárosi képviselője, pedig Pintér Tamás szerdán maga hirdetett meg sajtótájékoztatót az Országgyűlésben. A honatyát a PestiSrácok.hu megpróbálta szembesíteni Gyöngyösi Márton sajátos holokauszt értelmezése mellett a saját, korábbi hasonló kijelentéseivel, de Pintér inkább otthagyta saját sajtóeseményét - írja a Pesti Srácok.

Elmenekült a Jobbikot érintő valódi kérdések elől szerdai sajtótájékoztatóján Pintér Tamás, aki az ellenzék által rabszolgatörvényként említett, szándékosan félremagyarázott törvénymódosítás vélt csodafegyveréből igyekezett kilőni az utolsó töltényeket, amikor a Hankook-nál béremelési vitába akarta valahogy belekeverni a kormányt. A Dunaújvárosban tavaly egyéni mandátumot szerzett képviselő emlékeztetett, hogy a gyár dolgozóinak javaslata tizennyolc százalékos emelést tartalmaz, míg a munkáltató csak alig több mint tizenhármat szeretne, ami sztrájkot eredményezett az üzemben. A Hankook erre válaszul bónuszokkal, prémiumokkal igyekezett motiválni azokat, akik a munkabeszüntetés idején is hajlandók dolgozni, és egy biztonsági cég embereivel igyekszik fenntartani a rendet a gyárban. Pintér Tamás szerint a helyzetet a kormány gazdaságpolitikája idézte elő, és nem értett egyet portálunk tudósítójának felvetésével, amely szerint a Magyarországon működő nemzetközi vállalatok bérezési gyakorlatába az Orbán-kabinet semmilyen módon nem szól, nem szólhat bele, hanem a megfelelő gazdasági környezet kialakításával gyakorol olyan hatásokat, amelyek révén a cégek emelhetik dolgozóik fizetését.

AZT A HANKOOKOT TÁMADTA PINTÉR, AMELY BŐKEZŰEN TÁMOGATJA A JOBBIKOS HÍRPORTÁLJÁT

Pintér nem teljesen tiszta okfejtése szerint a kabinet azért is felelős a Hankooknál kialakult helyzetért, mert a dél-koreai cég a kormány stratégiai partnere. A PestiSrácok.hu kérdésére, hogy a képviselő nem tartja-e ellentmondásosnak, hogy azt a Hankookot támadja, amely hirdetések formájában amúgy bőkezűen támogatja az ő jobbikos hírportálját, a Castellum.do-t, Pintér Tamás válasza az volt: a weboldal nem a pártja hírmondója. A portál kizárólag Pintérrel készít interjúkat, és kizárólag a kormányt, illetve a dunaújvárosi fideszes városvezetést gyalázza, így a képviselő magyarázata nem különösebben meggyőző. 

TABUTÉMA A NYILVÁNOSSÁG SZÁMÁRA A JOBBIK VALÓDI VILÁGNÉZETE

A PestiSrácok.hu azt is megkérdezte Pintér Tamástól, hogy mi a véleménye frakcióvezetője, Gyöngyösi Márton antiszemita gondolatairól, amelyekben a Jobbik második embere egy, a napokban nyilvánosságra került felvételen egyebek mellett arról tartott előadást, hogy a holokauszt az egy különleges állatfajta. Portálunk kérdésére Gyöngyösi az Országgyűlés hétfői ülésnapján elhatárolódott önmagától, Pintér azonban még ennyire sem volt hajlandó, érdeklődésünkre csak annyit közölt, hogy ő csak a sajtónak nyilatkozik. Azt, hogy kit tart a sajtó képviselőjének, és kit nem, valószínűleg ő dönti el. Pintér Tamás könnyedén megtehette volna, hogy Gyöngyösihez hasonlóan elhatárolódik, mivel a frakcióvezető mondataira tudósítónk fel is hívta a figyelmét, de a dunaújvárosi képviselő valamiért nem használta ki a ziccert. Mivel Pintér Tamás szerdára sajtótájékoztatót hívott össze, immár nem tehette meg, hogy kiszelektálja portálunkat a lehetséges kérdezők közül, a válaszadással azonban fukarkodott, pedig a Jobbik háza tájáról rendszeresen kiszivárgó, vállalhatatlanul kirekesztő megnyilvánulásaikért magyarázattal tartoznak a hazai, és a nemzetközi közvélemény számára is. A Jobbik kommunikációja jelenleg addig terjed ezekben az ügyekben, hogy a zsidózásokra, cigányozásokra azt mondják: az már régen volt, ma pedig már nem úgy gondolják, különben is az a fajgyűlölő, aki rákérdez korábbi kijelentéseikre. Szívesen meghallgattuk volna Pintér Tamástól azt is, hogy Gyöngyösi Márton gondolatai mellett miképp kommentálná a saját korábbi, antiszemita kijelentéseit, esetleg ő is elhatárolódik-e önmagától, de a képviselő berekesztette a sajtótájékoztatóját és faképnél hagyta a sajtó képviselőit.

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.