Dunaújváros Hetilap

Alapkőletétel a huszadik születésnapon

Brousil Csaba - 2019. március 19. 19:40

Húsz éves fennállását ünnepelte kedden a Darusín Kft, melynek központi telephelyén egy Kutató Fejlesztő és Oktató Központ alapkövét tették le Cserna Gábor polgármester jelenlétében.

Az alapkőletétel előtt Radvánszki Sándor, a Darusín Kft ügyvezető igazgatója elmondta, hogy éppen húsz éves a vállalkozás, mely ebből a húsz évből tizennyolc éve ezen a dunaújvárosi központi telephelyen tevékenykedik és fejleszt. Mint mondta szerte az országban Záhonytól Hegyeshalomig dolgozik a cég és vannak külföldi munkái is, mégis a dunaújvárosi telephely az igazi otthonuk, ahol a fejlesztések 18 éve nem állnak meg. Ezt bizonyítja az is, hogy egy Kutató Fejlesztő és Oktatói Központot építenek itt fel, melynek alapkőletételét összekapcsolták a húsz éves fennállásuk megünneplésével. 250 embert foglalkoztatnak és az ügyvezető mindannyiuknak megköszönte a sok éves kitartó munkát, mely lehetővé tette ezt az ünnepi pillanatot is.

Cserna Gábor beszédében gratulált a cég alapításának évfordulójához.

- Magyar emberek dolgoznak a gyárban magyar emberek irányításával. Akik folyamatosan fejlesztik a tevékenységüket, mert tudják, hogy csak így maradnak versenyképesek. Természetesen tudom és belátom, hogy az egészséges gazdaság két lábon áll. Magyarországon és Dunaújvárosban is. Kellenek a nemzetközi vállalatok, de kellenek a magyar tulajdonban lévő vállalkozások is- hangsúlyozta a polgármester.

- A Kutató, Fejlesztő és Oktató Központ megvalósítására úgy tekintek, mint ami a cég befektetése önnön jövőjébe. Egyrészt biztosítja munkavállalói képzését, másrészt becsatornázza a fiatalokat, a tanulni és érvényesülni akaró dunaújvárosi és a város vonzáskörzetében élő fiatalokat. Akik talán azért fognak Dunaújvárosban letelepedni és családot alapítani, mert a Darusín Kft. biztos jövőt kínál számukra – mondta Cserna Gábor, majd gratulált a cég minden dolgozójának, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy egy dunaújvárosi székhelyű vállalkozás idáig eljuthatott.

Ezután következett az alapkőletétel, melyen részt vett még a cég oktatási partnerének, a Bánki iskolának a képviseletében Schön Beatrix, az iskola igazgatója és Evgenii Vaganov, az ISD Dunaferr beruházási és karbantartási igazgatója is. Az ünnepség rövid fogadással zárult.

Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A rovat további hírei: Közélet

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.