Az első félév legjobbjai

Vass Ádám - 2019. március 29. 16:15

Több éves hagyománnyá nőtte ki magát az a kezdeményezés, hogy a tanulmányi félévek végén a város iskoláinak kiemelkedő eredményeit elért tanulóit Cserna Gábor polgármester külön is köszönti és elismerő oklevelekkel díjazza teljesítményüket.

Ismét átadták a legjobb tanulóknak járó elismeréseket pénteken délelőtt a Polgármesteri Hivatal "C" szárnyának rendezvénytermében. A díj azoknak a tanulóknak jár, akik a 2018/19-es tanév első félévében jelents tanulmányi, sport, művészeti vagy egyéb sikereket értek el országos versenyeken. A díjakat Cserna Gábor, városunk polgármestere adta át. Mint mondta, a tanév első félévének „leg-legjeit”, a város legtehetségesebb, legsikeresebb tanulóit hívták meg, hogy megköszönjék azt a munkát, amellyel kitűntek társaik közül és vitték Dunaújváros jó hírét országos versenyeken is.

- Legalább hetven oklevelet írtam alá a héten, és magam is elcsodálkoztam, milyen széles skálán mozognak, versenyeznek a dunaújvárosi gyerekek, ráadásul sikerrel. Dunaújváros jövője jó kezekben van, mert ilyenek a fiataljai. Tehetségesek, ügyesek, kreatívak. Megfogják a munkát az élet minden területén. Tanulmányi versenyeken, a sportokban, a művészetek világában, és a szakmák sztárjai is dunaújvárosiak. Felnőve ti határozzátok meg a város arculatát, jövőjét. És nem csak Dunaújváros, hanem Magyarország jövője is a ti kezetekben van. Ha ti sikeresek vagytok, ilyen lesz a város, ilyen lesz az ország. Tiszteletem és elismerésem a diákokat felkészítő pedagógusoknak, a családoknak, szülőknek és nagyszülőknek. Ezek a gyerekek és fiatalok az Önök keze alatt formálódtak ilyenné, hogy most büszkék lehetünk rájuk.

Elsőként az Abu-Dzabiban és Dubajban megrendezett  XV. speciális olimpia nyári világjátékokon részt vevő dunaújvárosiakat méltatta Cserna Gábor polgármester. Az év egyik legnagyobb sport és humanitárius rendezvényén 62 magyar versenyző szerepelt, 14 sportágban. A magyar delegáció pedig 68 érmet, 32 aranyat, 26 ezüstöt és 10 bronzot gyűjtött a versenyen. A csapat tagja volt Latinovics Lívia a Móra iskola tanulója, aki négy olimpiai aranyérmet szerzett, valamint  Juhász Szebasztián,  a Móra iskola volt tanulója, aki három aranyéremmel,  egy ezüsttel és egy bronzéremmel tért haza.

Szintén a közelmúltban értek el nagy sikereket Dunaújváros tanulói a Szakma Sztár Fesztiválon. Sörös Patrik, a Dunaferr  iskola tanulója a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen  elért I. helyezéséért érdemelte ki az elismerést. Ugyanitt Benedek Gábor és Witt Patrik, szintén a Dunaferr színeiben értek el kiváló eredményt, Kovács Alexandra pedig a Kereskedelmi iskola tanulójaként végzett előkelő helyen.  

Az első díjak átadása után nem maradt el a szokásos ajándék sem a polgármester részéről. Mint minden évben, úgy most is felajánlotta a legjobbaknak, hogy felkészítő tanáraikkal nyáron eltölthetnek egy hosszú hétvégét az önkormányzat, vagy a DVG Zrt. balatoni üdülőjében.

További díjazottak:

Arany János Általános Iskola

Szabadi Eszter 2.c - Rajzpályázaton elért első helyezéséért

Simon Balázs, Simon Balázs Ádám, Szenczi Miklós - Szabadfogású birkózó gálán elért eredményeikért

Bánki Donát Gimnázium és Szakgimnázium

Gondár Barna 11. c - tanulmányi eredményeiért és versenyeken elért eredményeiért

Kovács Dominik, Hungler Teodor, Kamondy Dominik, Piszman Máté, Kemény Kevin, Szabó-Sáfár Benedek - Floorball diákolimpián elért 3. helyezés

Dózsa György Általános Iskola

Bükki Gergely, Galai Réka Krisztina, Kuminka Zsombor, Zajzon Gréta - Angol versenyen elért eredményeikért

Dunaferr Szakgimnázium és Szakközépiskola

Horváth Benedek - Tanulmányi- és sporteredményeiért

Gárdonyi Géza Általános Iskola

Somogyi Angelika Kármen - Meseíró pályázaton elért első helyezésért

Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola

Kovács Alexandra - Szakmai versenyeken elért eredményeiért

Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Makai Anita - A Lélekharang, a Valahol Európában és a Twist Olivérben nyújtott alakítása miatt

Móricz Zsigmond Általános Iskola

Barna Péter - Fizika-, matematika- és logikaversenyen elért eredményeiért

Pannon Oktatási Központ

Nyári Bianka, Polányi Ákos, Borbás Panna - matematika versenyen elért eredményeikért

Vincze-Hajnal Bianka - Tanulmányi eredményeiért és közösségi munkájáért

Petőfi Sándor Általános Iskola

Vidák Boglárka - Sakkversenyeken elért eredményeiért

Hegedűs Anna - Tanulmányi eredményeiért

Rudas Közgazdasági Szakgimnázium és Kollégium

Mosonyi Boglárka - Szavalóversenyeken elért eredményeiért

Rozs Viktória, Rozs István - Zenei fellépéseikért

Szabó Magda Református Tagintézmény

Szabó Dávid, Tóth Krisztián, Sági Roland, Ságodi Levente, Fekete Roland, Fekete Zalán, Mozsár Edina - A Számítógépes alapismeretek versenyen elért első helyezésükért

Széchenyi István Gimnázium és Kollégium

Botlik Viktória, Francsák Panna, Tauser Gerda - Anyanyelvi versenyen elért második helyezésükért

Vasvári Pál Általános Iskola

Ádám Kende, Szinatkasz Michalis, Szinatkasz Nikos, Nótás Kende, Majláth Zsolt Benjámin és Nagy Gábor - Diákolimpiai ezüstérmes floorball csapat

Elter Dóra - Mesemondó-, prózamondó- és helyesírási versenyen elért eredményeiért

Violin Alapfokú Művészeti Iskola

Szücs Bátor Máté - A Valahol Európában és a Lúzer Rádió, Budapest!-ben és a Twist Oliver című darabban nyújtott alakításáért

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

2024. már. 26.

Nagyszabású és rendhagyó megemlékezésről számol be a DSTV összeállítása. A Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének közelmúltban tartott gálaműsorán mintegy 250 diák lépett közönség elé a KULTIK Moziban. Hangkép.

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

2024. már. 24.

Látványos és szó szerint mozgalmas bevetésről tudósít a DSTV összeállítása. A vármegyei rendőr-főkapitányság és a rendészeti képzést végző középiskolák közötti kapcsolat keretében látogattak el a MEKTA-alosztály szakemberei a Dunaferr iskola szakmai napjára. Hangkép.
 

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

2024. már. 21.

Érdekes témát boncolgat a DSTV sorozatának új darabja a Dunaújvárosi Óvoda vezetőjével. Gyenes Éva ezúttal a minőségi időtöltésről fejtette ki gondolatait – többek között arról, miért is fontos minél több időt a szabadban tölteni, és segíteni a kicsiket élményszerzéssel, új impulzusokkal. Hangkép.
 

DSTV: beilleszkedés az óvodába

DSTV: beilleszkedés az óvodába

2024. már. 18.

Komoly témával, az óvodai beilleszkedés kérdéskörével foglalkozik a DSTV összeállítása. A gyerekeknek, de a szülőknek is jelentős "ugrás" ez, az ismerkedés-megismerés folyamata elsőrendűen fontos ebben az életszakaszban. Hangkép.

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

2024. már. 15.

Idén immáron második alkalommal szerveztek évfolyamkoncertet a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, derül ki a DSTV összeállításából. Ez alkalommal a szülőknek szóltak a dalok, akik vastapssal jutalmazták a diákok produkcióit. Hangkép.

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

2024. már. 14.

Teljes arzenált bevetve várták a jövő tanév elsőseit és szüleiket a Dózsa György Általános Iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskolanyitogató keretében színes foglalkozásokon mutatták be az intézmény oktatási programját, kínálatát. Hangkép.

DSTV: régi rudasosok is meséltek

DSTV: régi rudasosok is meséltek

2024. már. 07.

Folytatták a szép hagyományt, "hazahívták" egy-egy szakterület jeles képviselőjét a Rudas középiskolába, derül ki a DSTV összegzéséből. A "öregdiákok" a szakai előadások mellett arról is meséltek, milyen útravalóval indultak el pályájukon iskolájukból. Hangkép.