Dunaújváros Hetilap

Az igazán fontos dolgok jobbikul: Pintér Tamás a „munka hőse”

doszerk - 2019. március 16. 8:52

Tizenegy országgyűlési bizottsági ülésről hatszor távol maradt tavaly Pintér Tamás, a Jobbik szakmányban tüntetőket számolgató parlamenti képviselőjét a jelek szerint nem izgatják az olyan ügyek, mint a pártja által apokaliptikus állapotúnak minősített egészségügy, a családtámogatások, a gyermekek, nyugdíjasok védelme, vagy olyan pitiáner témák, mint a költségvetés.

December eleje, a Munka Törvénykönyvének parlamenti módosítása, majd a túlmunkáról szóló passzusok szándékos félremagyarázásával gründolt tüntetések szervezése óta komoly szereptévesztésben vannak azok az ellenzéki képviselők, akik úgy gondolják, hogy legfőbb feladatuk közintézmények biztonsági szolgálatának tagjaival birkózni, rendőröket dobálni, füstbombázni és félrevezetett embereket hergelni az utcán. Élen járnak ebben az épp az ősellenségükkel, Gyurcsány Ferenccel pettingelő jobbikosok, akik talán így akarnak valamennyit visszaszerezni abból az egyre gyorsabban lemorzsolódó támogatói bázisból, amelyet a sokadik útkeresés közben elveszítettek. Az országgyűlési képviselők feladata – bármelyik oldalon is állnak – azonban nemcsak nemcsak annyi, hogy tüntetéseken szónokolnak, hanem az is beletartozik, hogy eljárnak a Magyar Országgyűlés különféle bizottságaiba, és ott tudásukkal, tapasztalataikkal segítik azok munkáját.

Pintért már a december óta tartó forradalom előtt sem érdekelte a bizottsági munka

Bár az ellenzéki képviselők a kormányétól eltérő álláspontjukat épp ezekben a bizottságokban fejthetnék ki a leghatékonyabban, a jelek szerint a legtöbbük nem ezt az utat választja. Úgy tűnik, nem hisz az ilyen munkában Pintér Tamás sem, holott a Jobbik dunaújvárosi honatyája a Népjóléti bizottság tagjaként fajsúlyos kérdésekben fejthetné ki álláspontját, amennyiben eljárna a testület üléseire. A Népjóléti bizottság tavaly tizenegy ülést tartott, ezek közül Pintér hatra nem ment el, és összesen egyszer szólalt fel. Bár a Jobbik – ahogy az egész ellenzék – vesszőparipája az egészségügy – szerintük – apokaliptikus helyzete, Pintér képviselő mégsem volt kíváncsi például Kásler Miklós miniszterjelölti meghallgatására, és a jelek szerint nem érte el ingerküszöbét az idei köponti költségvetés témája sem. Ugyancsak nem érdekelte a manapság főállásban tüntetőket számolgató Pintért a családtámogatási, illetve a nyugdíjrendszer átalakításának bizottsági vitája, ahogy a gyermekvédelem, vagy a hajléktalanok helyzetének értékelése a téli krízisidőszak kezdetén. Figyelemre méltó, hogy a fent részletezett munkatempó nemcsak a december óta szervezett tüntetések bizonyára mámorító pillanatai miatt alakult ki Pintér Tamásnál, mivel munkamódszerét a tavaly áprilisi választások óta következetesen gyakorolta.

 - ujvarosivalosag. hu -

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.