Bravúros siker idegenben

spigott - 2019. március 10. 8:42

Közvetlen riválisa otthonában aratott szoros győzelmet az NB I/B-s felnőtt bajnokságban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata.

Igen keménynek ígérkező mérkőzés várt szombaton este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapatára az NB I/B-s felnőtt bajnokság újabb fordulójában. Együttesünk ezúttal idegenben, az ötödik helyezett Mohács otthonában lépett pályára, s mivel a találkozó előtt a házigazdák egy ponttal jobban álltak a mieinknél, így egy bravúros győzelemmel az akadémisták megelőzték volna vetélytársukat. A két gárda őszi találkozóján a mieink végig vezetve arattak 28-25-ös sikert, s ahogy október derekán, úgy ezúttal is jobban kezdték a meccset fiataljaink, akik az első felvonást követően két góllal, 14-12-re vezettek vendéglátójuk ellen.

Kép: DO-archív

A térfélcserét követően is óriási csatát vívtak egymással a felek, ám a mieink egy gólt meg tudtak tartani sovány előnyükből, s végül 24-23-as sikert aratva gyűjtötték be a két bajnoki pontot. Mivel a mieink előtt álló csapatok közül a győri U19-esek meglepő vereséget szenvedtek hazai pályán a Gárdonytól, így együttesünk hátránya ismét csak két pont az ETO fiataljai mögött úgy, hogy a DKKA U19-es csapata egy meccsel kevesebbet játszott a zöld-fehéreknél.

A bajnokság állása: 1. NEKA 28 pont, 2. Szombathelyi KKA 27 pont, 3. Kozármisleny 20 pont, 4. Győri Audi ETO U19 19 pont, 5. DKKA U19 17 pont, 6. Mohácsi TE 16 pont, 7. Pénzügyőr SE 12 pont, 8. Gárdony-Pázmánd 12 pont, 9. Rinyamenti 11 pont, 10. Dorogi SE 8 pont, 11. Szekszárdi FGKC 7 pont, 12. Szombathelyi Haladás 3 pont.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.