Bravúros siker idegenben

spigott - 2019. március 10. 8:42

Közvetlen riválisa otthonában aratott szoros győzelmet az NB I/B-s felnőtt bajnokságban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata.

Igen keménynek ígérkező mérkőzés várt szombaton este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapatára az NB I/B-s felnőtt bajnokság újabb fordulójában. Együttesünk ezúttal idegenben, az ötödik helyezett Mohács otthonában lépett pályára, s mivel a találkozó előtt a házigazdák egy ponttal jobban álltak a mieinknél, így egy bravúros győzelemmel az akadémisták megelőzték volna vetélytársukat. A két gárda őszi találkozóján a mieink végig vezetve arattak 28-25-ös sikert, s ahogy október derekán, úgy ezúttal is jobban kezdték a meccset fiataljaink, akik az első felvonást követően két góllal, 14-12-re vezettek vendéglátójuk ellen.

Kép: DO-archív

A térfélcserét követően is óriási csatát vívtak egymással a felek, ám a mieink egy gólt meg tudtak tartani sovány előnyükből, s végül 24-23-as sikert aratva gyűjtötték be a két bajnoki pontot. Mivel a mieink előtt álló csapatok közül a győri U19-esek meglepő vereséget szenvedtek hazai pályán a Gárdonytól, így együttesünk hátránya ismét csak két pont az ETO fiataljai mögött úgy, hogy a DKKA U19-es csapata egy meccsel kevesebbet játszott a zöld-fehéreknél.

A bajnokság állása: 1. NEKA 28 pont, 2. Szombathelyi KKA 27 pont, 3. Kozármisleny 20 pont, 4. Győri Audi ETO U19 19 pont, 5. DKKA U19 17 pont, 6. Mohácsi TE 16 pont, 7. Pénzügyőr SE 12 pont, 8. Gárdony-Pázmánd 12 pont, 9. Rinyamenti 11 pont, 10. Dorogi SE 8 pont, 11. Szekszárdi FGKC 7 pont, 12. Szombathelyi Haladás 3 pont.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.