DKKA-siker a megyében

spigott - 2019. március 14. 8:05

Szoros első félidő után tizenegy gólos győzelmet aratott a Dunaújvárosi AC elleni megyei felnőtt bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia III. csapata.

Dunaújvárosi összecsapással folytatódott szerdán este a Fejér megyei felnőtt kézilabda bajnokság küzdelemsorozata, ugyanis este hat órától a dunaújvárosi AC és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia III. együttese mérte össze egymással erejét az Arany iskola tornatermében. A találkozó előtt előbbiek a tizedik, míg utóbbiak az ötödik helyen álltak a tabellán, így a DKKA serdülői számítottak az esélyesebbnek, s ezt már az első negyed órában szerzett ötgólos vezetéssel igyekeztek is tudatosítani ellenfelükkel (3-8).

Kép forrása: kohaszkezi.hu (Nagy Gergő felvétele)

A folytatásra azonban feljavult a DAC, mely nem engedte meglógni vetélytársát, többször is felzárkózott három találatra, s ezt a különbséget a félidő hajrájáig meg is tudta őrizni, így a második felvonás ígért még izgalmakat (10-13). A fordulást követően ugyan jobban kezdtek a DAC játékosai, ám hiába csökkentették tovább hátrányukat, az akadémisták még időben kapcsoltak, s egy 7-0-s sorozattal leszakították ellenfelüket, s végül sima, 32-21-es győzelemmel erősítették meg ötödik helyüket a bajnoki tabellán.

DAC – DKKA III. 21-32 (10-13)

A DAC gólszerzői: Gaják Evelin 6, Pap Orsolya 3, Szántó Petra 3, Tancsa Kitti 3, Kókai Mariann 2, Kubicza Kornélia 2, Rumann Alexandra 1, Szűcs Krisztina 1.

A DKKA III. gólszerzői: Papp Kitti 7, Veres Barbara 7, Obendorf Vanda 5, Simon Csenge 4, Varjas Lara 3, Kátai Edina 2, Kiss Vivien 2, Boros Anna 1, Hetyei Katalin 1.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.