Érdi bronz a kupában

spigott - 2019. március 17. 17:17

Az első félidőben még tartotta magát, ám a másodikban túl sokat hibázott, így 31-23-as vereséget szenvedett a Magyar Kupa bronzmeccsén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A Ferencváros ellen 33-26-ra elveszített elődöntő után ma délután háromnegyed négytől az Érd ellen húztak szerelést a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának játékosai a Magyar Kupa bronzmérkőzésén. A debreceni összecsapás esélyesének a bajnokság harmadik helyén álló érdiek számítottak, ám a mieink abban bíztak, hogy a tegnapinál lényegesen pontosabb, jobb teljesítményt nyújtva meglephetik ellenfelüket. A meccs első gólját Grosch révén a Kohász szerezte, ám a folytatás az érdiek számára alakult jobban, ugyanis az ellenfél hamar fordított, majd emberhátrányban is növelni tudta előnyét, miközben a mieink több helyzetet is elhibáztak (2-4). A kezdeti megilletődöttség után Csapó védéseire alapozva, Szekerczés és Szalai találataival egyenlített, majd jobbátlövőnk harmadik góljával a vezetést is visszavette ellenfelétől (7-6).

Nem sokáig örülhettek az előnynek a mieink, mert Cifra kiállítása alatt fordított az Érd, de Szekerczés és Szalai továbbra is remekelt, így ismét egalizált, majd a Szalai ötödik találata után megint vezetett a Kohász a 22. percben (11-10). Az emberelőnyök értékesítése azonban továbbra is nehezen ment a mieinknek, ráadásul a 26. percben Cifra megkapta harmadik kiállítását is, így számára igen hamar véget ért a mérkőzés. Cifra harmadik két percénél is érdekesebb volt Grosch kiállítása, mely után megszerezte 13. gólját is az érdi alakulat, s mivel Mihály Petra lövését védte Janurik, így a szünetre az ellenfél vonulhatott minimális vezetéssel (12-13). A második felvonást sajnos nagyon rosszul kezdték a mieink, s a sorozatban elrontott támadásokat egymás után négy góllal büntette az ellenfél, így György Lászlónak már a 34. percben muszáj volt időt kérnie (12-17).

Szalai Babett nyolc gólja kevés volt a bravúrhoz! (Képek: DO-archív)

A hosszú gólcsendet Ferenczy törte meg, ám sem védekezésben, sem támadásban nem sikerült megismételni az első félidő teljesítményét, így a 40. perc elején eldőlni látszott a mérkőzés (13-20). György László kockáztatott, hét a hat elleni játékra váltott, s bár elkezdtek jönni végre a gólok is, a védekezés sajnos továbbra sem működött, így az érdiek magabiztosan tartották hét-nyolcgólos előnyüket (16-24). A lényegi kérdések így bő tíz perccel a meccs vége előtt sajnos eldőltek, a hátralévő időben felváltva szerezték góljaikat a csapatok, így az Érd végül 31-23-as győzelemmel szerezte meg a Magyar Kupa harmadik helyét.

DKKA – Érd 23-31 (12-13)

DKKA: Csapó – Kazai 3, Ferenczy 2, Szalai 8, Sirián, Szekerczés 7, Grosch 2. Csere: Vártok (kapus), Nick 1, Cifra, Monori, Molnár, Mihály, Dombi. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.