Dunaújváros Hetilap

Gyilkossági ügyben hallgatták ki Ózd jobbikos polgármesterét, Janiczak Dávidot

doszerk - 2019. március 28. 17:16

Tanúként hallgatta meg a Miskolci Járásbíróság Ózd számos botrányba keveredett, jobbikos polgármesterét, Janiczak Dávidot, a borsodnádasdi gyilkosság ügyében - írja az Origo.

A rendőrségi nyomozás ugyanis kiderítette, hogy K. Csenge, a meggyilkolt tinilány és Janiczak személyesen ismerték egymást, több Messenger-üzenetet is váltottak. Egyes híresztelések szerint a kiskorú és Janiczak szeretők voltak, de a polgármester ezt tagadja. Az viszont nagy valószínűséggel állítható, hogy közeli kapcsolatban álltak.

2017 szeptemberében az akkor 21 éves B. Roland megölte a 17 éves K. Csengét.

A feltételezett gyilkost bíróság elé állították.A vád szerint a lány aznap este B. Rolanddal találkozott, a két fiatal azonban összeveszett valamin. A férfi dühében háromszor arcon ütötte Csengét, majd az eszméletlen lányt a vízaknába dobta.Csenge halálát fulladás okozta.A meztelen holttestét napokkal később találták meg. Sajtóhírek szerint Roland alkohol és kábítószer befolyása alatt álhatott a gyilkosság elkövetésekor.

A férfi egyébként tagadja a bűncselekmény elkövetését. Ahogy az Origo is beszámolt róla, a Bors információi alapján a kiskorú lány Janiczak Dávid polgármester szeretője volt.

Az ügyben tavaly márciusban Vona Gábor bukott pártelnök akkori helyettesét, Janiczak Dávidot, a Jobbik alelnökét is kihallgatta a rendőrség, mert a meggyilkolt lány telefonjában egy titokzatos SMS-t találtak, amit Janiczak küldött Csengének, és az áll benne, hogy „ha elmúltál 18 éves, felvállallak".Ha mindez igaz, akkor úgy tűnik, hogy Ózd polgármestere újabb szexbotrányban érintett, ráadásul egy fiatalkorúval.

Azt nem lehet tudni, hogy a gyilkosság indítékához, a szerelemféltéshez is volt-e köze Janiczaknak. A Blikk szerint a Miskolci Járásbíróság szerdán tanúként hallgatta ki Janiczak Dávidot. A bíróság elsősorban az ózdi polgármesternek a kiskorú lánnyal való állítólagos kapcsolatára volt kíváncsi.

Janiczak erre a következőképpen reagált: „Csengét városi rendezvényekről ismertem, úgy láttam, egy sikeres zenei pálya előtt álló hölgy. Azt nem tudom, miért mondta valakinek, hogy szexuális kapcsolat van közöttünk, hiszen ez nem igaz. Szerintem, amit ő érzett irántam, az egy ártatlan rajongás volt, mert a 2014-es választások alatt én eléggé ismert lettem, így sok rajongóm lett".

A jobbikos politikus tehát tagadja, hogy szexuális kapcsolatot létesített volna az alig 17 éves lánnyal.

Janiczakról egyébként olyan hangfelvételeket mutatott be a Pesti Srácok, amelyeken nőkről, illetve nőkkel beszélt ordenáré módon, trágár szavakat használva, és anális szexuális erőszakkal fenyegette az egyik alkalmazottját.

- origo.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.