Dunaújváros Hetilap

Gyilkossági ügyben hallgatták ki Ózd jobbikos polgármesterét, Janiczak Dávidot

doszerk - 2019. március 28. 17:16

Tanúként hallgatta meg a Miskolci Járásbíróság Ózd számos botrányba keveredett, jobbikos polgármesterét, Janiczak Dávidot, a borsodnádasdi gyilkosság ügyében - írja az Origo.

A rendőrségi nyomozás ugyanis kiderítette, hogy K. Csenge, a meggyilkolt tinilány és Janiczak személyesen ismerték egymást, több Messenger-üzenetet is váltottak. Egyes híresztelések szerint a kiskorú és Janiczak szeretők voltak, de a polgármester ezt tagadja. Az viszont nagy valószínűséggel állítható, hogy közeli kapcsolatban álltak.

2017 szeptemberében az akkor 21 éves B. Roland megölte a 17 éves K. Csengét.

A feltételezett gyilkost bíróság elé állították.A vád szerint a lány aznap este B. Rolanddal találkozott, a két fiatal azonban összeveszett valamin. A férfi dühében háromszor arcon ütötte Csengét, majd az eszméletlen lányt a vízaknába dobta.Csenge halálát fulladás okozta.A meztelen holttestét napokkal később találták meg. Sajtóhírek szerint Roland alkohol és kábítószer befolyása alatt álhatott a gyilkosság elkövetésekor.

A férfi egyébként tagadja a bűncselekmény elkövetését. Ahogy az Origo is beszámolt róla, a Bors információi alapján a kiskorú lány Janiczak Dávid polgármester szeretője volt.

Az ügyben tavaly márciusban Vona Gábor bukott pártelnök akkori helyettesét, Janiczak Dávidot, a Jobbik alelnökét is kihallgatta a rendőrség, mert a meggyilkolt lány telefonjában egy titokzatos SMS-t találtak, amit Janiczak küldött Csengének, és az áll benne, hogy „ha elmúltál 18 éves, felvállallak".Ha mindez igaz, akkor úgy tűnik, hogy Ózd polgármestere újabb szexbotrányban érintett, ráadásul egy fiatalkorúval.

Azt nem lehet tudni, hogy a gyilkosság indítékához, a szerelemféltéshez is volt-e köze Janiczaknak. A Blikk szerint a Miskolci Járásbíróság szerdán tanúként hallgatta ki Janiczak Dávidot. A bíróság elsősorban az ózdi polgármesternek a kiskorú lánnyal való állítólagos kapcsolatára volt kíváncsi.

Janiczak erre a következőképpen reagált: „Csengét városi rendezvényekről ismertem, úgy láttam, egy sikeres zenei pálya előtt álló hölgy. Azt nem tudom, miért mondta valakinek, hogy szexuális kapcsolat van közöttünk, hiszen ez nem igaz. Szerintem, amit ő érzett irántam, az egy ártatlan rajongás volt, mert a 2014-es választások alatt én eléggé ismert lettem, így sok rajongóm lett".

A jobbikos politikus tehát tagadja, hogy szexuális kapcsolatot létesített volna az alig 17 éves lánnyal.

Janiczakról egyébként olyan hangfelvételeket mutatott be a Pesti Srácok, amelyeken nőkről, illetve nőkkel beszélt ordenáré módon, trágár szavakat használva, és anális szexuális erőszakkal fenyegette az egyik alkalmazottját.

- origo.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)