Dunaújváros Hetilap

Hankook-sztrájk – Einstandolná a bérmegállapodás sikerét a jobbikos Pintér Tamás

doszerk - 2019. március 22. 21:43

Hazavinné a vitrinbe a Hankooknál csütörtökön megkötött bérmegállapodás trófeáját Dunaújváros jobbikos képviselője, Pintér Tamás szerint az egyezség nagy részben az ő érdeme, holott csak annyit tett, hogy üzengetett az ügyben a kormánynak, csak közben nem a megfelelő ajtón kopogtatott - írja a Pesti Srácok.

Pintér sajátos észjárása szerint a kormánynak szégyellnie kell magát azért, mert az egyik stratégiai partnerénél némi vita után sikeresen megegyeztek a munkaadók és a dolgozók, és nem egészen érthető módon nagyot rúgott abba a cégbe, amely amúgy valamiért jótékonyan, bőkezűen támogatja a pártját. 

Saját áldozatos munkájának igyekszik betudni a Hankooknál csütörtökön, az hétig tartó sztrájk után megkötött bérmegállapodást Pintér Tamás, Dunaújváros jobbikos képviselője, aki az ügyben a saját jogköreivel érezhetően épp annyira nincs tisztában, mint a kormányéval, amelyre minden igyekezetével igyekszik rákenni a történteket. A honatya szerint bár a munkabeszüntetés miatt, és a Hankook dolgozóinak bérrendezése ügyében többször is felszólalt az Országgyűlésben, szavai nem hallgattattak meg, sőt elutasításban volt része. A Jobbik politikusai régóta egy párhuzamos valóságban élhetnek, mert a Pintér Tamás által közölteket senki nem utasította el, legfeljebb közölték vele a kormánypártok prominensei azt az egyszerű tényt, hogy a kabinet és a Hankook stratégiai partnersége nem azt jelenti, hogy Orbán Viktor letelefonál, mennyi lehet a béremelés. A bérviták csak némileg finomodtak az utóbbi kétszáz évben, ám az alapjuk ugyanaz maradt: a dolgozók többet szeretnének keresni, a munkaadó is ajánl valamennyit, aztán valahol félúton megegyeznek. Rácalmáson ez még kedvezőbben sikerült mint máshol, mert az alkalmazottak megkapták, amit a szakszervezet követelt. Az eredményben az érdekvédők mellett elvitathatatlan a sztrájkoló alkalmazottak kitartása is, de az bizonyos, hogy nem Pintér Tamás szállította a megoldást. A képviselő legfeljebb üzengetéseivel igyekezett a köztudatban tartani magát, és némi népszerűséget szerezni az ellenzék csodafegyvernek gondolt rabszolgázásával, kizsákmányolózásával. A történet különös, és egyedi pikantériája, hogy Pintér úgy támadta az utóbbi napokban a Hankookot, hogy a világcég régóta támogatja bőkezűen, hirdetések formájában a hírportálnak álmodott faliújságját, amelynek ő az állandó, és egyetlen interjúalanya.

Bár Pintér Tamás szavakban nagyon aggódik a nagy külföldi cégek magyarországi vállalatainál sínylődő alkalmazottakért, az Országgyűlésben végzett tevékenysége alapján már látszik meg a sokat hangoztatott empátiája. A képviselő egyebek mellett a Népjóléti bizottság tagja, tavaly azonban a testület üléseinek a felére sem sikerült elmennie, és mindössze egyszer szólalt meg röviden. Tény ugyanakkor az is, hogy a Jobbikban manapság valóban zajlik az élet, van mit tenni, van min gondolkodni, a tömegével távozó tagok mellett már országgyűlési képviselők is sorban hagyják el pártot, állapotaikat jól illusztrálja, hogy a korábban nem túl nagy talentumnak tartott Jakab Péter lett az egyik legerősebb ember. A PestiSrácok.hu a napokban saját sajtótájékoztatóján igyekezett megtudni Pintér Tamástól, nem érez-e ellentmondást abban, hogy az a Hankook támogatja a pártját, amelyet ő folyamatosan támad, de érdemi választ nem kaptunk. Ugyancsak hasztalan tudakoltuk a képviselőtől, hogy ő is szakított-e már korábbi antiszemita nézeteivel, ahogy azt frakcióvezetője próbálta meg sajátságosan, amikor kérdésünkre elhatárolódott önmagától, de Pintértől még annyit sem tudtunk meg mint Gyöngyösi Mártontól. Pénteken, a rácalmási sztrájk befejezése, és a bérmegállapodás aláírása után egy nappal kiadott közleményében a sikert ünnepelve Pintér Tamás arra ragadtatta magát, hogy a megegyezést úgy értékelje: a dolgozók térdre kényszerítették a dél-koreai vezetést, a kormánynak pedig azt üzente, hogy tagjai szégyelljék magukat. A képviselő azt nem részletezte, hogy a kormánynak miért kellene szégyellnie magát, ha az egyik stratégiai partnerénél sikerrel zárultak a bértárgyalások. A térdre kényszerítés perverziójának megértéséhez valószínűleg jobbikosnak kéne lenni, józan emberek úgy értelmezik a Hankooknál történteket, hogy hosszas vita után a felek megegyeztek. És ez jól van így.  

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.