Három pontra hajt a DPASE

spigott - 2019. március 16. 9:03

Nagy csatára számíthatnak a dunaújvárosi labdarúgók a Taksony elleni vasárnapi mérkőzésen az NB III Közép Csoportjának 19. fordulójában.

Fontos győzelmet aratott legutóbb a Rákosmente vendégeként a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely 18 fordulót követően a negyedik helyen áll az NB III Közép Csoportjában. Lőrincz Emil gárdájának hátránya négy pont a harmadik SZEOL-hoz, s nyolc pont az élen álló Szentlőrinc SE-hez képest, s ahhoz, hogy tartsa helyét az élmezőny mögött, muszáj lesz sikerrel zárni az előtte álló fordulót is. Ez azonban nem ígérkezik egyszerűnek, ugyanis vasárnap délután öt órától a hatodik Taksony látogat a Dunaújvárosi Stadionba.

Együttesünk következő vetélytársa kettő ponttal áll a DPASE labdarúgói mögött, s az első két tavaszi fordulót egy győzelemmel és egy döntetlennel hozták Szabados Tamás tanítványai, akik Dunaújvárosba is a pontszerzés reményében érkeznek. A dunaújvárosi labdarúgók ezúttal is számíthatnak jó védekezésükre, hiszen az idei szezonban eddig a mieink kapták a legkevesebb gólt, ezért Lőrincz Emil vezetőedző is abban bízik, hogy sikerül itthon tartani a bajnoki pontokat.

Képek: DO-archív

- Az, hogy tíz gólt kaptunk eddig, természetesen a játékosok érdeme, s az elmúlt években is az volt jellemző a csapatra, hogy stabilan, jól védekezik. A Taksony ellen többféle dologra készülünk, arra, hogy ők is stabilan védekeznek, mint azt a Szekszárd tette a legutóbbi hazai mérkőzésünkön, s arra is, ha nyílt sisakkal játszanak. A meccsnek biztos lesznek olyan periódusai, amikor mi fogunk dominálni, de olyan is, hogy náluk lesz többet a labda. Ebben a mezőnyben nem látok olyan csapatot, akit könnyen meg lehetne verni, de olyat sem, aki kiemelkedne a mezőnyből, szóval vasárnap is kemény meccsre számítok, de hazai pályán természetesen szeretnénk győzelmet aratni. Kis Balázs a Rákosmente elleni mérkőzésen piros lapot kapott, egy meccsre eltiltották, így rá nem számíthatunk, míg Farkas Viktor lezárta játékos pályafutását, az MTK szakmai stábjában kapott helyet, így természetesen ő sem lép pályára vasárnap.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.