Dunaújváros Hetilap

Menczer Tamás: Brüsszel titokban a világ legveszélyesebb migrációs csomagját akarja kötelezővé tenni

doszerk - 2019. március 19. 12:15

Sok mindent láttunk már az elmúlt években a bevándorláspárti bürokratáktól, de olyat még nem, hogy titkos dokumentumban akarják megszervezni a migrációt, és egy titkos dokumentum bizonyítja be, hogy korábban a hazudtak - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.

Az államtitkár az Európai Bizottság Jogi Szolgálatának kiszivárgott dokumentumára utalt, amely azt vizsgálja, hogyan lehet kötelezővé tenni az ENSZ Globális Migrációs Csomagját az egész Európai Unióban. Menczer Tamás emlékeztetett az ENSZ Globális Migrációs Csomagja világszinten akarja megszervezni a migrációt, a dokumentumról Brüsszel azt állította, hogy nem lesz kötelező, csak ajánlásokat tartalmaz, 9 uniós tagállam azonban így sem szavazta meg.

Ezek után kiszivárgott egy olyan brüsszeli dokumentum, amely azt vizsgálja, hogyan lehet kötelezővé tenni a migrációs csomagot, és a dokumentum következtetése szerint "jogi csűrés-csavarás" révén az ENSZ migrációs csomagját kötelezővé lehet és kell tenni minden uniós tagállam számára, azokra nézve is, akik egyébként nem támogatták azt - mondta az államtitkár.
Mindez azt bizonyítja, hogy a brüsszeli bevándorláspárti politikusok eddig nem mondtak igazat - jelentette ki az államtitkár, aki Szijjártó Péter külügyminisztert idézve azt mondta: az eddigi legnagyobb brüsszeli hazugság derült ki.

Menczer Tamás a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy Szijjártó Péter felszólalása után a lengyel és az osztrák fél rögtön Magyarország mellé állt, és szintén aggodalmát fejezte ki a kiszivárgott dokumentum miatt az uniós külügyminiszterek tanácskozásán hétfőn Brüsszelben. Az ülésen az Európai Bizottság képviselője azt mondta, hogy az anyag nem megrendelésre készült, ez a magyarázat azonban nem túl életszerű - fűzte hozzá Menczer Tamás.

- MTI-

A rovat további hírei: Közélet

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)