Nem pihentek a birkózók

doszerk - 2019. március 19. 13:04

Egy-egy hazai és nemzetközi verseny mellett egyhetes edzőtábor várt a Dunaferr SE és a Gurics György BDSE birkózóira az elmúlt napokban.

Eger városa adott otthont március 16-án az idei Diák II. korcsoportos (10-11 évesek) Kötöttfogású Országos Bajnokságnak, ahol 63 szakosztály, 187 versenyzője állt rajthoz. A Dunaferr SE kettő, míg fiókszakosztálya, a Gurics György BDSE három fővel képviseltette magát a megméretésen. Tóth Nimród 54 kg-ban (Gurics GYBDSE) nem ért el helyezést, +69 kg-ban Bodor Máté (Gurics GYBDSE) jó birkózással a 4. helyen végzett, míg Éva István Bence (Gurics GYBDSE) a harmadik helyen fejezte be a viadalt, s egy kicsit nagyobb összpontosítással akár nyerhetett is volna. Garbacz Bence (Dunaferr SE, 26 kg) jóval tudása alatt teljesített, így nem jutott a legjobb hat közé, míg a 69 kg-osok között induló Pupp Bence (Dunaferr SE) első nagy versenyén vett részt, izgult és görcsösen birkózott, így végül az ötödik helyen végzett. Alapjában véve a 3 pontszerző hely nem rossz eredmény, azonban a csapatban még két érmes helyezés benne volt, derült ki Fehér Krisztián edző beszámolójából.

Kép forrása: Dunaferr SE

Szintén a mögöttünk hagyott hétvégén rendezték meg a hagyományos csehországi kötöttfogású versenyt Chomutovban, melyen tizennyolc nemzet több mint háromszáz sportolója lépett szőnyegre. A Takács Ferenc válogatott edző vezényelte juniorok jó eredményekkel zárták a rangos megmérettetést. A 130 kg-ban a Dunaferr SE-ből Szabados Márton viselhette a válogatott mezt. Márton kisebb betegségből még nem 100%-os állapotban érkezett a tornára, ám ennek ellenére jó teljesítményt nyújtott, bronzérmet szerzett. Ez az eredmény mindenképpen biztató lehet a junior Európa-bajnokság előtt. Szabados Márton számára a következő fontos állomás március 30-31-én lesz, ekkor rendezik Dorogon a Fekete Gyémánt Kupa Nemzetközi Versenyt, melyen az elmúlt években is komoly és nagy létszámú mezőny gyűlt össze.

Egyesületünk versenyzői nem pihentek a közelmúltban sem, ugyanis március 11. és 17. között a Gurics György birkózó Centrumban került sor arra az edzőtáborra, melyen a kadet (16-17 évesek), a junior (18-20 évesek) és a felnőtt korosztály birkózói készültek fel az előttük álló minősítő versenyekre és országos bajnokságokra. Az összetartáson 19 versenyző vett részt. A program minden nap hét órakor a reggeli edzéssel kezdődött, ez általában 8 km-es futásból állt. A reggeli elfogyasztását követően 10 órakor erőfejlesztő edzést tartottak az edzők kb. 2 óra időtartamban. Az ebéd utáni pihenőt követően technikai edzés kezdődött 16.30-kor, majd 18 órától következett a küzdő birkózás. Természetesen a sportolók a regenerálódás érdekében kétszer kaptak pihenőt reggel és egyszer délután. Az edzések jó hangulatban zajlottak, a tervezett program megvalósult. Április hónapban hasonló összetartást tervezünk, bízunk benne, hogy az elvégzett munka meghozza gyümölcsét és a fő versenyeken sportolóink jó eredményeket fognak elérni, fogalmazott Tombor István a Dunaferr SE vezetőedzője.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.