Rossi: nagy lökést adna egy győzelem

doszerk - 2019. március 19. 18:01

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint hatalmas lökést adna a magyar labdarúgó-válogatottnak, ha csütörtökön győzne az Európa-bajnoki selejtezősorozat rajtján, Szlovákia vendégeként.

Az olasz szakember a Telkiben tartott sajtótájékoztatón kifejtette: korábbi nyilatkozatának megfelelően úgy véli, egy nagyszombati siker után jó eséllyel három nappal később, a Groupama Arénában sem kapna ki a nemzeti együttes a világbajnoki ezüstérmes horvátoktól. Abban a tekintetben sem változott a véleménye, hogy a cél a hat pont megszerzése, ugyanakkor kettővel sem lenne csalódott. "Két dologra összpontosítok, egyrészt a taktikai, másrészt a pszichikai felkészítésre, ha mindkettő jól sikerül, akkor igazi csapattá kovácsolódhat a társaság" - mondta Rossi, aki hozzátette, a kezdő 11-ről csak kedden vagy szerdán fog határozni. A szakmai stáb által kitalált stratégiáról viszont nem akart nyilatkozni, mert - ahogy fogalmazott - nem szeretné "felfedni a kártyáit". A szakvezető arról is beszélt, hogy az új szövetségi kapitány ellenére - a cseh Pavel Hapalt tavaly októberben nevezték ki a szlovák együttes élére - százszázalékosan felkészültek a riválisból, mint mondta, majdnem olyan szinten tudják, mire számíthatnak egyes játékosoktól, mintha a sajátjuk lenne.

Kép: MTI-archív

Éppen ezért nem tartotta fontosnak, hogy beszéljen Dárdai Pállal, aki két szlovák válogatott labdarúgóval is foglalkozik a Hertha BSC-ben. A magyar futballistákra vonatkozó kérdésekre szűkszavúan válaszolt Rossi: szerinte az újonc Szoboszlai Dominik esetében eljött a "megfelelő alkalom", hogy meghívót kapjon, míg a csapatkapitány Dzsudzsák Balázzsal kapcsolatban azt emelte ki, hogy bár három hete nem játszott, jobb állapotban van, mint tavaly novemberben. Megjegyezte, csak Németh Krisztián és Baráth Botond (mindkettő Sporting Kansas City) nem érkezett még meg a telki edzőközpontba. Korhut Mihály úgy vélekedett a szlovákokról, hogy erős keretük van. Hozzátette, ma kapnak videót arról, hogy játékosokra bontva mire számíthatnak az ellenfélnél. Az Arisz Szaloniki védője önmagáról szólva úgy fogalmazott, hogy jó állapotban van, de nem érzi magát egyértelmű kezdőnek, szerinte ilyet nem is lehet mondani a válogatott esetében. A magyar válogatott csütörtökön 20.45-től csap össze a szlovákokkal Nagyszombatban, majd vasárnap 18 órától a horvátokat fogadja a Groupama Arénában. A csoportban még Wales és Azerbajdzsán szerepel és az első kettő jut ki a 2020-as kontinensviadalra, melynek részben Budapest is házigazdája lesz négy mérkőzés erejéig.

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.