Dunaújváros Hetilap

Sajátosan orvosolja vállalhatatlan zsidózását a Jobbik – Gyöngyösi Márton elhatárolódott önmagától

doszerk - 2019. március 19. 19:47

Elhatárolódik régi önmagától, és kijelentéseitől Gyöngyösi Márton – mondta a Jobbik frakcióvezetője az Országgyűlés hétfői ülésnapján a PestiSrácok.hu riporterének, aki azt tudakolta a politikustól, hogy vállalja-e még azokat a korábbi nyilvános kijelentéseit, amelyek egyikében arról beszélt hallgatóságának, hogy a holokauszt az egy indulatokat kiváltó állatfaj - írja a Pesti Srácok.

"Gyöngyösi nem kívánt kameránk elé állni, az ülésterem melletti rövid beszélgetésünkkor azonban a hasonló esetek mintájára úgy igyekezett tompítani a súlyos antiszemita mondatai súlyát, hogy hát azok már régen hangzottak el. Megfigyelhető, hogy a Jobbik korábbi, vállalhatatlan megnyilvánulásainak magyarázata valamilyen rendhagyó kommunikációs stratégia szerint az, hogy azok már régi ügyek, nem kell velük foglalkozni, a másik mestertrükk pedig az, hogy hangosan leantiszemitázzák a kormánypártokat. A stábunknak nyilatkozó Volner Jánost arról is kérdeztük, hogy Gyöngyösi világnézete régebben nem volt-e kellemetlen a Jobbikban, a Mi Hazánk Mozgalom képviselője szerint az volt, és kijelentette: minden, a baloldalhoz dörgölőző megnyilvánulás hamis a Jobbik részéről, Gyöngyösit pedig – több más, jobbikos politikussal együtt – továbbra is antiszemitának tartja és úgy gondolja: nem régen hazudtak erről, hanem most. Keresztes László Lóránt, a Jobbikkal szövetkező LMP frakcióvezetője egészen másként látja a helyzetet. Szerinte Gyöngyösi a botrányos mondatai ellenére is egy európai formátumú, jelentős politikus, a Jobbikban pedig van remény, mert eddig is nagyon sokat tettek már azért, hogy elfogadható jobbközép néppárt legyenek. A frakcióvezető az eddig is sorra lelepleződő háttéralkuk ellenére sem nevezte szorosnak pártja, és Sneiderék együttműködését, de azt hozzátette, hogy közösen dolgoznak azon, hogy Puzsér Róbert az ősszel Budapest főpolgármestere lehessen.

Zavar lehet az erőben a DK-nál, mivel a portálunknak nyilatkozó Arató Gergely szerint nem Bauer Tamás minap megjelent véleménye a mérvadó pártban, amelyben Bauer épp a Jobbik antiszemitizmusára, kirekesztő retorikájára hivatkozva zárt ki minden együttműködést Gyöngyösiékkel. Gyurcsányéknak mindenkire szükségük van, aki segíthet a Fidesz hatalmának megdöntésében. Tavaly ugyan nem jött létre a Gyurcsány-Vona találkozó, de lehet még Gyurcsány-Sneider-paktum, ha azt diktálják az érdekek. Nem érte meglepetésként a Fideszt, hogy Gyöngyösi Mártonról újabb, vállalhatatlan tartalmú felvételek kerültek nyilvánosságra – mondta a PestiSrácok.hu kérdésére Halász János. A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciójának szóvivője szerint Sneiderék és a baloldal egyre szorosabb együttműködése álságos, az összefogó ellenzéket ugyanis egyáltalán nem Magyarország sorsa érdekli, hanem kizárólag a hatalom megszerzése bármilyen áron. Az Országgyűlés hétfői ülésnapján az ellenzéki képviselő Orbán Viktornak tehettek fel kérdéseket, a Jobbik részéről az egyre aggasztóbb mértékben izgága, és tiszteletlen Jakab Péter akarta rábírni a miniszterelnököt, hogy távozzon a közéletből, és írja meg emlékiratait. A kormányfő egyebek mellett arra kérte Jakabot, hogy tisztelje azokat, akik felnevelték, és megnyilvánulásaival ne hozzon szégyent rájuk. Orbánnál mások mellett bepróbálkozott Gyöngyösi Márton is, aki többek között listák emlegetésével próbált meg kommunikációs előnyt szerezni, de a miniszterelnök emlékeztette, hogy a zsidókat listázni kívánó Gyöngyösi, és a vele egyetértő pártja részéről ez egy hiteltelen próbálkozás. Gyöngyösi újabb nyilvánosságra került, botrányos kijelentései ügyében megszólalt a Mazsihisz is, a szervezet elfogadhatatlannak nevezte a Jobbik frakcióvezetőjének megnyilvánulásait, amelyektől élesen elhatárolódott" - írja a pestisracok.hu

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.