Söpréssel nyert a Győr

Szárszó Lajos - 2019. március 31. 20:20

A röplabda NB I Liga rájátszásában a Győr kettő meccsből kettőt nyert meg a Dunaferr ellen, ezzel ők biztos bennmaradói az NBI-nek.

Bravúr kellett volna ma ahhoz, hogy a Dunaferr férfi NBI-es csapata idegenben, a Győr otthonában sikert érjen el. Pedig erre hatalmas szüksége lett volna csapatunknak, hiszen a SZESE meccs előnyben volt a két győztes mérkőzésig tartó párharcban, hiszen legutóbb Dunaújvárosban győzni tudott (2-3). Ebből fakadóan hatalmas volt a találkozó tétje, melynek első felvonásába jól álltak bele fiataljaink. Gyorsan megléptek 3-8-ra, mely előnyt sokáig tartani is tudták (12-16), és az előnyből a végjátékra is bőven maradt (15-21). Ráadásul sorra szerezték pontjaikat a fiúk, így magabiztosan nyerték az első szettet (16-25). A folytatás azonban nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna. A második felvonásra magára talált a SZESE (8-5), melyre a Dunaferrnek nem volt válasza (16-13). Bár a végét megnyomták a mieink, az csupán szorossá vált (21-19), de a vége nem sikerült jól (25-19).

Kép: DO-archív

A harmadik szett annak ellenére ment el, hogy a szebb első szakaszt a Dunaferr produkálta. 8-6-ról sikerült a fordítás 12-16-ra, majd a vége előtt is meg volt a vezetés (18-21). Ekkor azonban óriási fordulat következett, amely a Győrnek kedvezett (25-23). Jöhetett a negyedik felvonás, melyben érezhető volt, hogy a SZESE le akarja zárni a két győztes találkozóig tartó párharcot. Az elejétől kezdve maguknál tartották az irányítást (8-4), mely előnyből ugyan faragott a Dunaferr két pontot (16-14), ám ekkor hatalmas rövidzárlat következett. Amíg a hazaiak sorra szerezték pontjaikat, nekünk ezt a nem sikerült megakadályoznunk, és beragadtunk ebbe az állásba (21-14). Ekkora hátrányt pedig bármekkora hajrával sem sikerült ledolgozni, mely azt jelentette (25-22), hogy a Győr nyerte a párharcot.

A másik ágon a Pécs tudta ugyanezt, vagyis a söprést meg tenni a Szolnok ellen, ami azt jelenti, hogy a Dunaferr és a Szolnok között dől majd el, hogy melyik csapat tudja egyenes ágon kiharcolni az NBI-ben maradást.
A valamely csapat két győzelméig tartó párharc első mérkőzésére Dunaújvárosban, április 6-án, a másodikra Szolnokon 11-én, és amennyiben szükség van a harmadik találkozóra, akkor arra Dunaújvárosban, 14-én kerül sor.

SZESE Győr – Dunaferr SE 3-1 (16-25, 25-19, 25-23, 25-22)

SZESE Győr: Lengyel Tamás, Horváth Bálint, Csank Bence, Szántósi Bence, Leiner Péter, Mészáros Balázs, Földes Tamás Péter, Mészáros Ábrahám, Falvay Balázs, Bicskó Dániel, Apáti Bence, Flachner Kornél, Biró Bence György, Puspán Balázs. Vezetőedző: Fehér Tibor.

Dunaferr SE: Balázs Bálint, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás Martin, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Sárközi Kálmán, Matyiák Árpád. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.