Söpréssel nyert a Győr

Szárszó Lajos - 2019. március 31. 20:20

A röplabda NB I Liga rájátszásában a Győr kettő meccsből kettőt nyert meg a Dunaferr ellen, ezzel ők biztos bennmaradói az NBI-nek.

Bravúr kellett volna ma ahhoz, hogy a Dunaferr férfi NBI-es csapata idegenben, a Győr otthonában sikert érjen el. Pedig erre hatalmas szüksége lett volna csapatunknak, hiszen a SZESE meccs előnyben volt a két győztes mérkőzésig tartó párharcban, hiszen legutóbb Dunaújvárosban győzni tudott (2-3). Ebből fakadóan hatalmas volt a találkozó tétje, melynek első felvonásába jól álltak bele fiataljaink. Gyorsan megléptek 3-8-ra, mely előnyt sokáig tartani is tudták (12-16), és az előnyből a végjátékra is bőven maradt (15-21). Ráadásul sorra szerezték pontjaikat a fiúk, így magabiztosan nyerték az első szettet (16-25). A folytatás azonban nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna. A második felvonásra magára talált a SZESE (8-5), melyre a Dunaferrnek nem volt válasza (16-13). Bár a végét megnyomták a mieink, az csupán szorossá vált (21-19), de a vége nem sikerült jól (25-19).

Kép: DO-archív

A harmadik szett annak ellenére ment el, hogy a szebb első szakaszt a Dunaferr produkálta. 8-6-ról sikerült a fordítás 12-16-ra, majd a vége előtt is meg volt a vezetés (18-21). Ekkor azonban óriási fordulat következett, amely a Győrnek kedvezett (25-23). Jöhetett a negyedik felvonás, melyben érezhető volt, hogy a SZESE le akarja zárni a két győztes találkozóig tartó párharcot. Az elejétől kezdve maguknál tartották az irányítást (8-4), mely előnyből ugyan faragott a Dunaferr két pontot (16-14), ám ekkor hatalmas rövidzárlat következett. Amíg a hazaiak sorra szerezték pontjaikat, nekünk ezt a nem sikerült megakadályoznunk, és beragadtunk ebbe az állásba (21-14). Ekkora hátrányt pedig bármekkora hajrával sem sikerült ledolgozni, mely azt jelentette (25-22), hogy a Győr nyerte a párharcot.

A másik ágon a Pécs tudta ugyanezt, vagyis a söprést meg tenni a Szolnok ellen, ami azt jelenti, hogy a Dunaferr és a Szolnok között dől majd el, hogy melyik csapat tudja egyenes ágon kiharcolni az NBI-ben maradást.
A valamely csapat két győzelméig tartó párharc első mérkőzésére Dunaújvárosban, április 6-án, a másodikra Szolnokon 11-én, és amennyiben szükség van a harmadik találkozóra, akkor arra Dunaújvárosban, 14-én kerül sor.

SZESE Győr – Dunaferr SE 3-1 (16-25, 25-19, 25-23, 25-22)

SZESE Győr: Lengyel Tamás, Horváth Bálint, Csank Bence, Szántósi Bence, Leiner Péter, Mészáros Balázs, Földes Tamás Péter, Mészáros Ábrahám, Falvay Balázs, Bicskó Dániel, Apáti Bence, Flachner Kornél, Biró Bence György, Puspán Balázs. Vezetőedző: Fehér Tibor.

Dunaferr SE: Balázs Bálint, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás Martin, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Sárközi Kálmán, Matyiák Árpád. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.