Dunaújváros Hetilap

Steve Bannon: Jelenleg Orbán Viktor Európa egyik legfontosabb politikusa

doszerk - 2019. március 25. 18:31

Donald Trump korábbi főtanácsadója a spanyol El País napilapnak adott interjújában kifejtette, hogy Európa élvonalában jelenleg Orbán Viktor és Matteo Salvini áll, továbbá hogy a nemzeti pártok hamarosan nagy győzelmet arathatnak a globalista erőkkel szemben - írja az ECHO TV honlapja.

Az amerikai elnök egykori politikai tanácsadója jelenleg Rómában él és dolgozik. Steve Bannon szerint a Salvini vezette Liga továbbra is szárnyalni fog a választásokon. 

A politikai tanácsadó elmondta: a májusi európai parlamenti választás sorsdöntő lesz. Úgy látja, hogy a nemzeti szuverenitást támogató oldal előre fog törni, továbbá szerinte az Európai Parlament (EP) mandátumainak harmadát nyerhetik el a nemzeti, bevándorlásellenes pártok. 

Megérti, hogy mennyiben megváltozna az Európai Parlament, ha az Orbán, Salvini és Le Pen vezette pártok kerülnének a többségbe? – tette fel a költői kérdést.

Bannon az Európai Egyesült Államokról is beszélt 

Az Európai Egyesült Államok eszméjének kitalálói azt szeretnék, hogy a nemzeteket adminisztratív egységekké alakítsák át, és ezzel elvegyék a szuverenitásukat. Macron és a globalisták bevándorlókat és közös hadsereget akarnak – hangsúlyozta. 

Elmondta, hogy rendszeresen beszél a Liga politikusaival, és Salvinivel is nagyon jó kapcsolatot ápol. Orbán Viktor és Matteo Salvini ma a két legfontosabb európai politikus – emelte ki később. 

Steve Bannon még tavaly nyáron jelentette be, hogy "A Mozgalom" ("The Movement") néven egy olyan alapítványt hoz létre, amely több módon is segítené a 2019-es európai parlamenti választásokon induló jobboldali, hazafias és bevándorlásellenes pártokat. Még nyáron úgy fogalmazott: reméli, hogy a választások után élre törnek a jobboldali pártok és képviselőik csatlakozni fognak az általa kezdeményezett tömörüléshez. 

Bannon a mostani interjúban elmondta, az egységes európai mozgalom élére Orbán Viktor és Matteo Salvini lenne a logikus döntés.

- echotv.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

2024. ápr. 12.

Szabó Zsolt szerint egy gazdasági alpolgármester dolga, hogy a város cégeit, intézményeit időről időre személyesen is körbejárja és egyeztesse az éppen aktuális teendőket. Ennek jegyében kedden az Innopark Nonprofit Kft.-hez, dr. Huszti Zsolt ügyvezetőhöz látogatott el.