Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Tündökölnek a Wesley - Da Capo növendékei

Molnár Emese - 2019. március 14. 10:23

A Wesley - Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola növendékei rendszeresen részt vesznek versenyeken, és rendre kiváló minősítésekkel, helyezésekkel térnek haza. A tanév második felében a zene és tánctagozatos fiatalok már számos eredményt bezsebelhettek. Ezekről Kurina Laura, az iskola igazgatója számolt be nekünk.

Január végén az V.Alapfokú Szanyi Irma Zongoraversenyen Gallai Lívia Anna ezüst minősítést kapott (felkészítő tanára Kolisnychenko Inna). Február 28-án egy igen nívós eseményen szerepeltek első alkalommal, mégpedig egy négykezes zongoraversenyen. Itt Baráth Laura Véda felkészítő tanárával, Matolcsi Katalinnal bronz minősítést kaptak. Egy héttel később két ifjú gitáros, Ledneczky Zsófia és Kóré Levente első helyezést ért korcsoportjában egy regionális versenyen (felkészítő tanáruk Beke Beáta).

Aztán múlt hétvégén rendezték meg Veszprémben a Connector Táncfesztivált. Ezen minden évben ott vannak a dunaújvárosi fiatalok is, idén hét koreográfiával mérették meg magukat. Közülük három csapat az első helyen végzett, hárman a harmadik helyen, és még egy ötödik helyezéssel büszkélkedhetnek. Csorba-Sebek Judit, Rozman Ildikó, Cziráki László és Bálint Judit táncpedagógusok készítették fel a fiatalokat a versenyre.

A Wesley - Da Capo iskola összművészeti intézmény, hiszen a zene és a tánc mellett képzőművészeti tagozata is van. Ebben is szépen teljesítenek, a munkának pedig most újabb gyümölcse is van, ugyanis az öt művészeti ágban működő felsőoktatási intézmény, képző-, tánc-, zene-é s színművészeti egyetem együttműködési megállapodást kötött velük. Mint azt Kurina Laura elmondta, egy EFOP-pályázatról van szó, amely a fiatalok képességfejlesztésére helyezi a hangsúlyt. Két-három éves időtartam alatt továbbképzéseket biztosítanak a tanároknak, helyben pedig azt vizsgálják, milyen pedagógiai módszerekkel tudják segíteni a növendékeket, a munkát. Hozzátette, büszkék arra, megtiszteltetés számukra, hogy a sok alapfokú iskola közül őket, pontosabban a képzőművészeti tagozatukat is kiválasztották erre a projektre.  

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!