Dunaújváros Hetilap

Új ékkő a Nemzet Sportvárosában

Brousil Csaba - 2019. március 14. 15:55

Cserna Gábor polgármester a kézilabdacsarnok felújításával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a helyszínen, csütörtökön.

A polgármester azzal kezdte, hogy városunk tizenkilenc éve a Nemzet Sportvárosa cím büszke tulajdonosa. Felidézte, a március 5-i Magyar Közlönyben megjelent egy kormányrendelet a dunaújvárosi Kézilabda Akadémia beruházás megvalósítási programjának módosításáról. Erre közel hatmilliárd forintot biztosít a kormány és a beruházás két ütemben valósul majd meg. Első ütemben - melynek munkálatait idén ősszel el is kezdik - lebontják a régi csarnokot és egy újat építenek a helyébe. A második ütemben az Akadémia működéséhez kapcsolódó szállások épülnek az új kézicsarnok melletti épületben, felújítják a mostani sportszállót, ebben kap majd helyet a kollégium. A polgármester kiemelte, hogy ez a fejlesztés nemzetgazdasági szempontból is kiemelt kormányzati beruházás.

Mint mondta, a beruházás koncepciós tervei már el is készültek. Kiemelte, hogy a csarnokban kézilabda, röplabda és futsal meccseket rendeznek majd, illetve városi nagyrendezvények kapnak majd itt helyet, úgy, mint koncertek vagy iskolai rendezvények. A sportcsarnok befogadóképessége a kihúzható lelátóknak köszönhetően sportrendezvényeken ezer fő lesz, míg zenés táncos rendezvények esetében négyezer ember tud majd itt kikapcsolódni. A polgármester hangsúlyozta, hogy a csarnok építtetője a város és a tulajdonosa is a város lesz. Cserna Gábor azt is elmondta, kézilabdás berkekben kezdeményezték, javasolták, hogy az új csarnok a szurkolók által kedvelt és a sportágban méltán elismert, egykori dunaújvárosi, többszörös válogatott játékos, Kulcsár Anita nevét viselje. Ehhez a közgyűlés jóváhagyó döntése kell majd. Cserna Gábor kiemelte, hogy ebből a fejlesztésből is jól látszik, a Nemzet Sportvárosa jó úton halad afelé, hogy XXI. századi modern körülményeket tudjon biztosítani a sportolóinak és a nagyszámú szurkolótábornak egyaránt, ugyanakkor kérte a türelmüket is a felújítás idejére.

Az új sportcsarnok koncepcióterve

A rovat további hírei: Közélet

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.