Dunaújváros Hetilap

Az ellenzéki összefogás Fantomja hozhatja el ősszel Dunaújvárosba a Kánaánt

doszerk - 2019. április 25. 21:54

Jobb híján egyelőre egy Fantomra bízná Dunaújváros vezetését az ősztől Pintér Tamás hírmondója, a Castellum.do megtalálta az idelális jelöltet, aki Cserna Gábor legyőzője lehet, a szépséghiba annyi az egész mestertervben, hogy az illető vagy nem létezik, vagy egyelőre senki nem ismeri - írja az Újvárosi Valóság.

A portál a legszélesebb ellenzéki összefogást sürgeti az őszi önkormányzati választásokra, ami azt jelzi, hogy a Castellumnál valóban nem egyedül a Jobbik országgyűlési képviselője generálja a tartalmakat, hanem tényleg van segítsége is. Ez egyben egyfajta rendszerhibára is utal, Pintér Tamás ugyanis a napokban megtartott utcafórumain vagy nem válaszolt a PestiSrácok.hu őt kérdező riportereinek, vagy tagadta, hogy akár a májusi EP, akár az őszi önkormányzati választások esetében pártja keresné az együttműködést az ellenzék már erőivel.

Azt ugyan megszokhattuk már, hogy Pintér Tamás másképp kommunikál az országos politika szintjén, és másképp, amikor lemerészkedik a választókerületében élőkhöz, de az azért tényként megállapíthatjuk, hogy a Jobbik vezetése igenis keresi az együttműködés lehetőségét a balliberális politikai szereplőkkel, így nem valószínű, hogy Dunaújváros esetében ez másképp lenne. Pintér Tamás ráadásul épp ezeknek az erőknek, azok szimpatizánsainak köszönheti országgyűlési mandátumát: köztudott, hogy Magyarországon talán Dunaújvárosban utálják egymást a legjobban az MSZP-sek és a DK-sok, így aki baloldaliként nem akart átszavazni a tavaly áprilisi mesterterv útmutatásai alapján a másik, esélyesebbnek álmodott baloldali jelöltre, az a Jobbik aspiránsára tette a voksát. Pintér Tamás bizonyára tudja ezt, tisztában van azzal, hogy miképp lett a pártja egyetlen, egyéniben bejutott képviselője, bár az akkor sem érthető, hogy ezért miért nem jár hála a szavazóinak legalább annyiban, hogy néha-néha legalább meglátogatná őket.

Az, hogy mit tesz, és mit mond az országgyűlési képviselő, az más dolog, a riportereknek a korteskedés idején az utcán odadobott mondatok vélhetőleg nincsenek szinkronban azzal, amit valójában gondol az őszi esélyekről, a lehetséges forgatókönyvekről. Nem valószínű, hogy a Castellum elszakadt a Pintér Tamás jelentette szellemi erőtértől, és szerkesztője a magánvéleményként fogalmazta meg, amikor kinyilatkoztatta, hogy az önkormányzati választásnak egyetlen tétje van, az pedig Cserna Gábor elzavarása. Ezek a gondolatok bizony Pintér Tamáshoz köthetők, akinek eddigi országgyűlési tevékenysége is nagyjából kimerült Dunaújváros vezetésének köpködésében. A Jobbik nem túl bonyolult retorikája amúgy országos szinten megfigyelhetően is általában egy dologra összpontosít: el kell kergetni a miniszterelnököt, aztán jönnek ők – a Jobbik szkinhedjei és egyéb sötét figurái –, és minden tökéletessé válik. Ilyen az a mentális állapot, amikor csak a hatalom kell, a többi nem számít.

Bár a Castellum írása a figyelmetlenek számára összeszedettnek tűnhet, azért nem kell ahhoz marketinggurunak lenni, hogy az összképet szemlélve kiderüljön: egyszerű trükkökkel igyekszik elhitetni az erre fogékonyakkal, hogy Dunaújváros élhetetlen, nyakunkon az Armageddon, innen már mindenki elment, aki maradt, annak pedig csak a pokol jut, és erről kizárólag Cserna Gábor és csapata tehet. Olcsó fogás egy lomtalanítás fotójával illusztrálni, hogy a várost ellepi a szemét, egy hajléktalan képével bemutatni az általános szegénységet, mert a vádaskodás ebben az esetben is nélkülöz mindenféle konkrétumot, csak a suttogó propagandára épít, csak azt erősíti. Még olcsóbb trükk, hogy amikor bemutatja az ellenzék által meg/visszahódított, elképzelt Dunaújvárost, akkor annak képei boldog, a medencébe szaltózó, önfeledten fesztiválozó fiatalokat mutatnak, akiknek egyetlen dolga, hogy jól érezzék magukat az ősszel visszatérő Kánaánban. Ahová nyilván visszatér az a Castellum által említett tízezer ember is, akik amúgy a korábbi baloldali városvezetés idején hagyták el a várost, csak ez – érthető okokból – már nem hangzik olyan jól. Előtűnnek Pintér Tamás gondolatai abban is, hogy az áhított őszi győzelemnek csupán egyetlen célja van, az pedig Cserna Gábor leváltása. Program, konkrét célok, vagy akárcsak víziók – sehol. Azokat majd biztos kinyilatkoztatja a Fantom, a az a titokzatos nő, akit minden ellenzéki egyöntetűen elfogad, aki feddhetetlen, aki az óvodáskorútól az egyetemistáig nevel gyermekeket, nagyon jó sofőr, aki az összes kátyút személyesen ismeri – és gondolati energiával meg is szünteti –, aki minden bizonnyal elképesztően szép is, férje az élő Ken-baba, akinek hibátlanul karbantartott kertjében természetes módon együtt legelnek a barikák és a jámbor tigrisek, és aki csak annak él már most is, hogy a dunaújvárosiak mennyei boldogságban élhessenek. Csak a jelöltet nem találja egyelőre a Castellum.

- ujvarosivalosag.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)