Birkózással emlékeznek

Szárszó Lajos - 2019. április 3. 13:03

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvánnyal közösen április 7-én rendezi meg a Tusják János Emlékversenyt.

Április 7-én a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében rendezi meg a Dunaferr SE birkózó szakosztálya a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvánnyal közösen a Tusják János Emlékversenyt, mely egyben a DAK KUPA Közép-magyarországi Diák I-II. szabadfogású területi egyéni bajnoksága is. A verseny névadója, Tusják János 1958. október 5-én született Sztálinvárosban. Tanulmányait az akkor még névtelen, később Münnich Ferenc nevét viselő, a mai Széchenyi István Gimnáziumban kezdte, majd a Bánki Donát középiskolában folytatta. Ezt követően a Dunaújvárosi Főiskola mérnöki karára járt, végül a közgazdasági egyetemen szerzett diplomát. Munkáját a Dunai Vasmű Acélszerkezet Kft-ben kezdte, de több vállalkozásban, így az Allegro építőipar, Suzuki Allegro, K-Span kft tevékenykedett. Gyermekkorában kezdett birkózni, később junior magyar bajnoki címet szerzett.

Kép: DO-archív

Miután sportolói pályafutását korán befejezte tanulmányaira, majd munkájára helyezett nagy hangsúlyt. A sportág iránti kötődése mindig megmaradt. 2002-ben kapott felkérést a Dunaferr SE birkózó szakosztály elnöki pozíciójának betöltésére, melyet elfogadott. A szakosztály talán ekkor élte gazdasági szempontból a legnehezebb időszakát. Ő a szakosztály mellé állt, és támogatásának köszönhetően a dunaújvárosi birkózósport túlélte a megszűnéssel fenyegetett időszakot, így tovább tudta végezni a munkáját. Tusják János azonban 2004-ben váratlanul elhunyt. A dunaújvárosi birkózósport támogatását az általa vezetett DAK Acélszerkezeti Kft. folytatta, melynek köszönhetően a sportág komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Az előzetes felmérések alapján szép számú, közel 130 versenyző lép a szőnyegre, amely igen komoly szám. A 10.30-kor tartandó megnyitó után, melyen többek között köszöntőt mond Dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos, valamint Tarány Gábor, a DAK ügyvezető igazgatója kezdődnek a küzdelmek. Az eredményhirdetésre várhatóan 16.30-kor kerül sor.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.