Folytatódik az idegek harca!

Szárszó Lajos - 2019. április 11. 21:01

Szoros meccsen egyenlített a Szolnok röplabda csapata a Dunaferr elleni kiesési rangadón, így a vasárnapi harmadik meccs dönt arról, melyik gárda marad bent az NB I-ben.

Nem kisebb tétért, mint az NBI-ben maradásért játszott a Dunaferr SE férfi röplabda csapata a Szolnok ellen. A két gárda összecsapása valamelyik fél két győzelméig tart, melyben a Dunaújváros a hazai 3-1-es győzelme miatt lépéselőnyben volt a mai összecsapás előtt. Ebből az is adódott, hogy egy esetleges újvárosi győzelemmel véget vethet Tomanóczy Tibor gárdája az idegölő kiesési rangadónak. Nagy örömünkre teljesen másként kezdődött a meccs, mint a legutóbbi, hiszen ezúttal a Dunaferr kezdett jobban. Látszott a fiúkon a bizonyítási vágy (1-3), mely ezúttal pontokban is megmutatkozott (3-6). A folytatásban is a mieink akarata érvényesült, ráadásként az előnyhöz még egyet hozzá tudtak tenni (7-11). Ekkor azonban sajnos több hiba csúszott a játékba, mellyel elkezdte a felzárkózását a Szolnok (11-13). Sőt, meglepetésre az egyenlítés is sikerült számukra (13-13), így ebből a negatív hullámból kellett valahogyan visszajönni. Mivel a folytatásban a pontok felváltva estek (18-19), a végjáték kiélezetté, izgalmassá vált. A srácok szíve azonban a helyén volt, és két remek pontot szerezve lépéselőnybe kerültek (19-22). A legvégén nagyon koncentráltan játszott mindenki, igazi csapatként küzdött mindenki, melynek győzelem lett az eredménye (20-25).

Fordulás után az első labdamenetek mindkét oldalon ültek (2-2), majd megint a mi tudtak pluszt hozzátenni, mely után három ponttal megléptünk (3-6). Sőt! Nagyon elkapták Tomanóczy Bálinték a ritmust, akik mind a sáncolásokban, mind a befejező ütéseknél ellenfelük fölé nőttek (3-8). Ekkor úgy tűnt, hogy a jó széria tovább folytatódhat, hiszen már hat pontos lett az előnyünk (4-10), ekkor azonban megint jött a megtorpanás, és elkezdte a felzárkózását a Szolnok (7-10). A beragadt felállásból szerencsére sikerült kimozdulni (8-11), ráadásul egy újabb lendületet véve. Hatvany Zsolt igazi csapatkapitányként vezette a fiatalokat, akik extrákat hozva öt pontos előnyre tettek szert (11-16), de ez az előny megint elfogyni tűnt, miután a hazaiak három pontot szereztek egymás után (14-16). Nagyon kellett egy újabb fellángolás, de a hullámzó játék tovább folytatódott (18-18). A kérdés, vagyis a szett győzelem ismét nyitottá vált, főként, miután a Szolnok átvette a vezetést (19-18). Ezt a lendületet nem tudtuk megállítani (22-20), de fiaink mindent megtettek azért, hogy ismét forduljon a kocka (22-21). A legvégét azonban nem tudtuk megoldani, és egyenlített a Szolnok (25-23).

Képek: DO-archív

A kérdés adott volt, vajon az egyenlítés felrázza-e úgy a hazaiakat, hogy a lendületet továbbvigyék, vagy megrázzák magukat Tomanóczy Tibor tanítványai. Erre az első labdamenetek után nem kaptunk biztos választ (5-5), majd miután a felek felváltva szerezték pontjaikat (8-8), minden kezdődhetett elölről. Amikor két pontos előnyt szerzett csapatunk tudtuk, hogy ez ma nem jelent igazán lépéselőnyt (8-10), főként, miután újabb fordulat következett (13-14). Erre nem sikerült hathatós választ adni (14-16), viszont a fiaink nem adták fel, akik 19-nél utolérték a hazaiakat (19-19). A legvége megint idegbajos lett, hiszen hol a Dunaferr (20-21), hol a Szolnok vezetett (21-23), majd döntetlen is volt (24-24), míg végül a hazaiak örülhettek (26-24). A negyedik szettben minden energiájukra szükségük volt fiainknak, hogy ne zárja le a meccset Gulyás Ferenc együttese, de ez ma kevésnek tűnt (7-4). A felzárkózásért folytatott küzdelem rendkívüli energiákat szívott el fiataljainktól (11-10), de végül sikerült (13-13). A folytatásban a fordítás is összejött (18-20), de megint megremegtek a kezek (21-21). Idegtépő lett a vége (23-23), melyet végül a Szolnok oldott meg jobban (27-25), akik ezzel egyenlítettek a párharcban. Ez azt jelenti, hogy döntő ütközetre kerül sor vasárnap 16.30-tól a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Szolnoki Röplabda Klub - Dunaferr SE 3-1 (20-25, 25-23, 26-24, 27-25)

Szolnoki Röplabda Klub: Soyvural, Gazsi. Szabó, Boa, Oláh, Csendes, Farkas (liberó). Cserék: Bodonyi Ákos, Kókai Róbert, Nagy Tamás, Tamasi Ákos. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Dunaferr SE: Tomanóczy B., Iván B., Majoros, Iván G., Hatvany, Móró, Laczi (liberó). Cserék: Matyiák, Balázs, Csizmadia, Tajti, Mihucz, Sárközi (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A párharc utolsó mérkőzésének időpontja

2019. április 14. vasárnap 16.30 Dunaferr SE - Szolnoki Röplabda Klub

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.