Dunaújváros Hetilap

Határidő előtt elkészülnek a csónakház felújításával

Brousil Csaba - 2019. április 30. 18:43

Sajtóbejárást tartott Cserna Gábor polgármester a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának otthonában, a felújítás alatt álló csónakházban kedden.

A polgármester kiemelte, hogy az önkormányzat büszke arra, hogy településünk már tizenkilenc éve a Nemzet Sportvárosa és ezért minden szakágban igyekeznek is a sportot támogatni, nincs ez másképp a sportintézmények felújításával sem. Mint mondta a csónakház jelenleg is zajló felújítását februárban kezdték meg a szakemberek és a Kajak Kenu Szövetség forrásából és az önkormányzat harminc millió forintos kiegészítő támogatásából valósul meg.

Pető Zsolt, a szakosztály elnöke elmondta, hogy az ötven éves épület felújításának első ütemét négy évvel ezelőtt végezték el. Akkor szigetelést, tetőszigetelést és a nyílászárók cseréjét hajtották végre mintegy 25 millió forintból. A most zajló második szakaszban pedig az épület teljes gépészeti felújítása, festése, burkolása, és benne új terek kialakítása történik meg. Mint mondta, a felújítás elkészültének határideje október 30, de a DVG Zrt. gyors és profi munkájának köszönhetően nagy valószínűséggel már júliusban visszakapják a kajak-kenusok a teljesen megújult épületet. Pető Zsolt megköszönte Cserna Gábornak és az önkormányzatnak a támogatást, a DVG-nek pedig a gyors és szakszerű munkát, kiemelve, hogy a DVG a vállaltakon felül az épületben mindenhol kiépíti az álmennyezetet, sőt befedték a 200 négyzetméteres tanmedencét is, plusz költségek nélkül. A csónakházban a régi konditerem, a klubszoba és az edzői öltöző helyén egy új közel 200 négyzetméteres konditerem kap helyet, mely a téli felkészülésben nyújt majd nagy segítséget a sportolóknak. A régi raktárhelységből új, férfi öltöző lesz és már elkészültek a szeparált női öltözőkkel is. Mindenhol újak a vezetékek, a csövek a festés és a burkolás.

 

A csónakház önkormányzati tulajdonban van, így ez egy értéknövelő beruházásnak tekinthető, mely során még az energiatakarékosságra is figyeltek a tervezők, tehát a felújítás után az üzemeltetés jóval olcsóbb lesz, mint korábban volt.

A rovat további hírei: Közélet

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

2024. már. 29.

A közelmúltban bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.