Itthon javíthat a Kohász

spigott - 2019. április 19. 14:02

Csapatként, egységesen kell játszania kézilabdázóinknak a Mosonmagyaróvár elleni hazai találkozón ahhoz, hogy itthon tartsák a bajnoki pontokat.

Csalódást keltő játékkal szenvedett 26-24-es vereséget a K&H női kézilabda liga legutóbbi fordulójában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata az MTK otthonában. György László tanítványai azonban nem búslakodhattak sokat, ugyanis szombaton újabb fontos mérkőzés vár együttesünkre, mely este hat órától a Mosonmagyaróvár gárdáját látja vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Holnapi vetélytársunk éppen a mieink mögött, a tizedik helyen áll a bajnoki tabellán úgy, hogy kettő ponttal gyűjtött eddig kevesebbet a Kohásznál, vagyis egy győzelemmel valamelyest le tudnánk szakítani az elmúlt hónapokban igen jó formát mutató vendégeket.

Kép: DO-archív

A két gárda mosonmagyaróvári mérkőzését némi meglepetésre a házigazdák nyerték egy meglehetősen durva, sok vitát kiváltó mérkőzésen, így van miért visszavágni Bognár Róbert tanítványainak, ám mint azt vezetőedzőnk, György László elmondta, ehhez csapatként és egyénileg is jó teljesítményre lesz szükség a Kohász játékosaitól.

- Úgy gondolom, hogy egy nehéz mérkőzés vár ránk, természetesen nagyon fontos lesz, hogy ne abból a mérkőzésből induljunk ki, amit ott játszottunk, a harag, az agresszió nem jó tanácsadó. Taktikailag jól fel kell készülnünk a találkozóra, s fontos lesz, hogy a támadójátékunkon pontosítsunk, mert az elmúlt mérkőzéseken elsősorban ezzel volt problémánk. Több könnyű hibát követtünk el az utóbbi időszakban, sok volt az eladott labdánk, a helyzetkihasználásunk sem volt megfelelő, így magunkat nehéz, míg ellenfeleinket igen könnyű helyzetbe hoztuk. Csapaként, együtt kell jó teljesítményt nyújtanunk támadásban és védekezésben egyaránt, illetve, ha lesznek vezéregyéniségeink, akkor itthon tartjuk a pontokat.

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.