Itthon javíthat a Kohász

spigott - 2019. április 19. 14:02

Csapatként, egységesen kell játszania kézilabdázóinknak a Mosonmagyaróvár elleni hazai találkozón ahhoz, hogy itthon tartsák a bajnoki pontokat.

Csalódást keltő játékkal szenvedett 26-24-es vereséget a K&H női kézilabda liga legutóbbi fordulójában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata az MTK otthonában. György László tanítványai azonban nem búslakodhattak sokat, ugyanis szombaton újabb fontos mérkőzés vár együttesünkre, mely este hat órától a Mosonmagyaróvár gárdáját látja vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Holnapi vetélytársunk éppen a mieink mögött, a tizedik helyen áll a bajnoki tabellán úgy, hogy kettő ponttal gyűjtött eddig kevesebbet a Kohásznál, vagyis egy győzelemmel valamelyest le tudnánk szakítani az elmúlt hónapokban igen jó formát mutató vendégeket.

Kép: DO-archív

A két gárda mosonmagyaróvári mérkőzését némi meglepetésre a házigazdák nyerték egy meglehetősen durva, sok vitát kiváltó mérkőzésen, így van miért visszavágni Bognár Róbert tanítványainak, ám mint azt vezetőedzőnk, György László elmondta, ehhez csapatként és egyénileg is jó teljesítményre lesz szükség a Kohász játékosaitól.

- Úgy gondolom, hogy egy nehéz mérkőzés vár ránk, természetesen nagyon fontos lesz, hogy ne abból a mérkőzésből induljunk ki, amit ott játszottunk, a harag, az agresszió nem jó tanácsadó. Taktikailag jól fel kell készülnünk a találkozóra, s fontos lesz, hogy a támadójátékunkon pontosítsunk, mert az elmúlt mérkőzéseken elsősorban ezzel volt problémánk. Több könnyű hibát követtünk el az utóbbi időszakban, sok volt az eladott labdánk, a helyzetkihasználásunk sem volt megfelelő, így magunkat nehéz, míg ellenfeleinket igen könnyű helyzetbe hoztuk. Csapaként, együtt kell jó teljesítményt nyújtanunk támadásban és védekezésben egyaránt, illetve, ha lesznek vezéregyéniségeink, akkor itthon tartjuk a pontokat.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.