Két bronzérem Hollandiából

spigott - 2019. április 24. 17:53

Népes különítménnyel vett részt az Utrechtben megrendezett utánpótlás nemzetközi versenyen a Dunaferr SE birkózó szakosztálya.

Hollandiában, Utrecht városában szerepelt egy utánpótlás nemzetközi versenyen a Dunaferr SE birkózó szakosztálya. A péntektől vasárnapig tartó rendezvényen 23 ország, több mint 100 egyesületének 623 versenyzője lépett szőnyegre. Az esemény kiválóan alkalmas volt arra, hogy versenyzőink nemzetközi porondon, külföldi versenyzőkkel mérhessék össze tudásukat, minél több mérkőzést birkózzanak idegen környezetben. A lányok versenyében Pupp Viktória (2007-2005 korcsoport) 50 kg-os súlycsoportjában két vereség után búcsúzott a küzdelmektől. Nyikos Veronika (2004-2002 kcs.) külön engedéllyel indulhatott egy korcsoporttal feljebb. A 73 kg-os súlycsoportban négy mérkőzést birkózott, német és amerikai ellenfelétől vereséget szenvedett, a másik amerikai és a francia lány ellen azonban tussal győzött, így végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

hátsó sor balról-jobbra:  Pupp János kísérő, Farkas Zoltán, Sallai Sándor, Horváth Mihály
első sor balról-jobbra: Pupp Viktória, Potesz Diána, Nyikos Veronika, Rostás Arnold és Kiss Károly edző (Kép: Dunaferr SE)

Potesz Diána (2001-1999 kcs.) a 62 kg-osok között próbált szerencsét, s összesen öt mérkőzést birkózott. Angol és egyik francia ellenfelétől kikapott, másik két francia és, cseh ellenfelét legyőzve bronzérmet szerzett. A fiúknál Rostás Arnold (2007-2005 kcs.) 44 kg-ban egy német és egy cseh ellenfelet pontozással győzött le, francia, svéd és német versenyzőktől kikapott, így a hatodik helyen zárta a versenyt. Farkas Zoltán (2001-1999 kcs.) 87 kg-ban végzett még a pontszerző hatodik helyen, míg Horváth Mihály (2004-2002 kcs.) 65 kg-ban és Sallai Sándor (2004-2002 kcs.) 80 kg-ban nem jutott a legjobb 6 közé.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.