Könnyed DPASE-siker

Szárszó Lajos - 2019. április 14. 20:31

Fél tucat gólt szerzett a Hódmezővásárhely elleni hazai találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A labdarúgó NB III 23. fordulójában a Dunaújváros a sereghajtó Hódmezővásárhely együttesét fogadta. A mieink célja egyértelműen a győzelem megszerzése volt, hiszen ezzel szerették volna kijavítani az elmúlt fordulóban, Kecskeméten elszenvedett fiaskót. Amit előzetesen vártunk az volt, hogy a Hódmezővásárhely stabil védekező taktikából igyekszik majd kontrázni, így nem számíthattunk könnyű meccsre. Ennek azonban az ellenkezője történt, hiszen nagyon nagy kedvvel kezdtek be a csapatok, akik azonnal számos helyzetet dolgoztak ki. A nyíltsisakos küzdelem a hátsó alakzatok kinyílását eredményezte, melyből a Dunaújváros jött ki jobban, hiszen villámgyorsan két gólt szerzett. Az első találatunkat Szepessy Róbert fejelte, aki remekül érkezett a rövid oldalra, és onnan csúsztatott a kapuba (1-0).

A második gólunk szinte a középkezdést követően érkezett, amely a szezon egyik legszebbje volt. Tapiska vállalt el egy lövést a tizenhatos sarkáról, amely védhetetlenül vágódott a tehetetlen kapus mellett a felső sarokba (2-0). A biztos vezetés megnyugtatta a hazaiakat, melynek az lett az eredménye, hogy Huszák váratlanul szépített (2-1). Erre azonban a DPASE ritmusváltással válaszolt. Tóth lőtt kapufát, majd a mieink lettek az aktívabbak, így nem volt váratlan a harmadik találat, mely egy kusza támadás végén született. Tóth lépett ki les gyanús helyzetben, aki a kifutó kapus mellett a kapu jobb oldalát nézte ki magának. Krnács azonban ezt jól olvasta, hiszen vetődve hárítani tudott, de a kipattanó labda vesztére hátvédje térdéről a kapuba pattant (3-1). Még ebben a félidőben jött a negyedik hazai gól is, melyet Tapiska szerzett, aki ezzel már a második találatát szerezte (4-1). A háromgólos előny azonban megnyugtatta a hazaiakat, melyet Besztercei bosszult meg (4-2), ezzel kialakítva a félidei állást. Fordulás után már nem volt túl nagy az iram, de egyértelműen Lőrincz Emil csapata volt a kezdeményező.

Az 58. percben Szepessy érkezett jó ütemben Tóth beadására, akinek labdája a jobb oldali kapufán csattant. Lehetőségeket a Hódmezővásárhely is tudott kidolgozni, de azokat vagy blokkolták védőink, vagy a beívelésekre Pokornyi lépett ki jól. A túloldalon Horváth bátran vállalta el lövését a tizenhatos csücskétől, abba azonban a vendégek léptek bele. A 73. perc ismét gólt eredményezett. Ezúttal Tóth volt az előkészítő, aki pontosan gurított vissza a második hullámban érkező Mundihoz, aki pontosan lőtte ki a bal alsó sarkot (5-2). A hazaiak ezt követően szinte teljesen eldugták a labdát a vendégek elől, szépen passzolgattak a mezőnyben, majd Tóth kapott egy centivel hosszabb passzt a kelleténél, aki elől Krnács szedte fel a labdát. A találkozó hajrájában Rácz dolgozatta meg Pokornit, de kapusunk könnyedén fogta a középre tartó lövést. Válaszként Tóth előtt adódott váratlan lehetőség egy lecsorgó labda után, mely talán csatárunkat is meglepte, aki közelről nem találta el a kaput, majd csak a véletlenen múlt, hogy egy perc múlva nem született meg a hatodik találatunk. Sőt! Tóth hagyta ki a száz százalékos ziccerét a 89. percben, de ami akkor nem sikerült, az egy perc múlva Mundinak igen, aki beállította a 6-2-es végeredményt.

Dunaújváros PASE – Hódmezővásárhelyi FC 6:2 (4:2)

Dunaújváros PASE: Pokorni – Kis, Puskás, Mundi, Dorogi, Horváth, Tóth, Szepessy (Kiss a 85. percben), Sándor (Hompót a 18. percben), Barna, Tapiska (Kovács a 80. percben). Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Hódmezővásárhelyi FC: Krnács – Jankelic, Huszár, Szabó (Hrabovszki a 44. percben), Bódai, Mezei, Katona, Csordás, Besztercei (Rácz a 79. percben), Povázsai, Balogh. Vezetőedző: Szűcs Róbert.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.