Lépéselőnyben a Dunaferr!

2019. április 6. (szombat) 19:00 - Szárszó Lajos

Hátrányból fordított, majd nyert a Dunaferr a Szolnok elleni, bennmaradásról döntő mérkőzés első párharcában.

Nem kisebb tétért, mint az NBI-ben maradásért játszik a Dunaferr SE férfi röplabda csapata a Szolnok ellen. Mivel a két gárda összecsapása valamelyik fél két győzelméig tart, így a mai, Dunaújvárosban megrendezett találkozónak hatalmas volt a tétje. Ezt átérezve a héten rendkívül kemény munkát végzett mindkét gárda, ennek megfelelően kemény, de idegeskedéstől nem mentes meccsre számíthattunk. Sajnos a mieink kezdtek idegesebben, így már az elején jelentős előnyre tett szert a Szolnok (2-6). A folytatásban nem sikerült rendezni a gondolatokat, ezáltal a felzárkózás sem sikerülhetett (4-10). Ráadásul több hiba is becsúszott a játékba, ami nem kedvezett a mérkőzés állásának sem (10-15). A vezetést jól őrizte a Szolnok (13-18), és mivel a pontok felváltva estek, így nem volt esély a felzárkózásra (14-20). A szett végére még nagyobb lett a vendég előny, akik végül könnyedén nyerték azt kilenc pontos különbséggel (16-25). A térfélcserét követően megváltozott a játék képe, hiszen magukra találtak fiaink. Előbb egy-egy pont volt az előny, majd 8-5-nél sikerült közétenni hármat. Bár még mindig nem tudta a maximumát hozni csapatunk, de feljavult a sánc és a mezőnymunka, amely miatt megmaradt a különbség (13-10). Ekkor megint jött két remek sáncolás, amely viszont a vendégeket idegesítette fel, akik ezt követően a hálóba ütötték a labdát (17-12). Hatvany Zsolt nyitásai hozták ezeket a pontokat, majd Majoros Balázs helyezett pontosan (21-13), ezzel a végjátékra nagy előnnyel érkeztünk.

A felpörgött Dunaferrt ekkor nem lehetett megállítani, akik ezzel egyenlítettek (25-15). A harmadik szettben fogcsikorgató játékot láthattunk, melynek elejéből a hazaiak jöttek ki jobban (8-4). Itt azonban beragadtunk, és majdnem utolért bennünket a Szolnok (8-7). Ami sajnos be is következett 11-nél, ekkor azonban megújult a hazai alakulat, és visszavette a vezetést (15-12). Ezt sikerrel meg is tartották Tomanóczy Tibor tanítványai (18-14), majd megint jött egy hullámvölgy (19-19), és a hazai időkérés. Jókor, hiszen Hatvany pontjaival megint megléptünk (22-19), viszont a vége igen izgalmasan alakult, ennek ellenére mi örülhettünk (25-23). Bíztunk abban, hogy a negyedik szett ma az utolsó lesz, míg a Szolnok az ötödikért hajtott. Ez meg is látszott a küzdelmen, hiszen a fiúk beleadtak anyait, apait, és fej-fej mellett haladtak (5-5). A folytatás is szoros volt (8-8), majd ekkor sikerült hármat közé varázsolni (11-8). Sőt! Iván Gergő sáncolása után már öt volt közte (13-8), ebből próbált meg lefaragni a Szolnok (13-10), de ez nem sikerült számukra (17-12). A cél ekkor az volt, hogy ezzel az előnnyel érkezzünk a végjátékra, hogy azt nyugodtan végig tudjuk játszani. Ez olyan jól teljesült, hogy a végén tizenegy lett közte (25-14), vagyis a két győztes meccsig tartó párharcban lépéselőnybe került a Dunaferr. Folytatás Szolnokon, április 11-én.

Dunaferr SE – Szolnoki Röplabda Klub 3-1 (16-25, 25-15, 25-23, 25-14)

Vezették: Dr. Árpás Krisztina Enikő és Kiss Zoltán Attila

Dunaferr SE: Tomanóczy Bálint, Iván Bence, Hatvany Zsolt, Iván Gergő, Móró Ákos, Matyiák Árpád, Laczi Dominik (liberó). Cserék: Balázs Bálint, Csizmadia Tamás Martin, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Mihucz Csaba, Sárközi Kálmán (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Szolnoki Röplabda Klub: Csendes Csaba, Boa Szabolcs, Szabó Péter, Soyvural Kevin, Farkas Róbert Zsolt (liberó), Oláh Dominik, Gazsi Gerő Zsombor. Cserék: Tamasi Ákos. Vezetőedző: Gulyás Ferenc

 

A rovat további hírei: Sport

Dunaújvárosi éremeső Fadd-Domboriban

Dunaújvárosi éremeső Fadd-Domboriban

2019. július 15. (hétfő)

Tizennégy dobogós helyezéssel zárták a Fadd-Domboriban megrendezett Vidék Bajnokság küzdelmeit a Dunaferr SE kajak-kenusai.

Fucsovics két helyet javított

Fucsovics két helyet javított

2019. július 15. (hétfő)

Fucsovics Márton két helyet javítva legutóbbi pozícióján a 49. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. A hétfőn kiadott rangsort továbbra is Novak Djokovic vezeti, aki vasárnap megvédte címét Wimbledonban.

Alakul a DPASE bajnoki programja

Alakul a DPASE bajnoki programja

2019. július 15. (hétfő)

Elkészült a teljes őszi szezon menetrendje a Dunaújváros PASE labdarúgói számára az NB III-as bajnokság Közép Csoportjában.

Elmaradt az érem az Eb-n

Elmaradt az érem az Eb-n

2019. július 14. (vasárnap)

Kulcsár Dorináék a nyolcadik, Slihoczi Ádámék a hatodik, míg Mányi Zsófia és Boldis Csenge kettőse az ötödik helyen végzett a csehországi utánpótlás kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Történelmi kiütéssel rajtolt válogatott

Történelmi kiütéssel rajtolt válogatott

2019. július 14. (vasárnap)

A magyar női vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően a házigazda dél-koreai csapat elleni győzelemmel kezdte vasárnap a Kvangdzsuban zajló világbajnokság csoportküzdelmeit. Bíró Attila együttese 64-0-s sikerével a sportág történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta: az eddigi rekordot Jugoszlávia tartotta, amely az 1985-ös Universiadén 62-0-ra ütötte ki Guatemalát.

Universiade-győztes vízilabdázók

Universiade-győztes vízilabdázók

2019. július 13. (szombat)

A döntőben a házigazda olaszokat legyőzve szerezte meg a nápolyi Universiade első helyét a magyar női vízilabda válogatott.

Jó kezdés az Európa-bajnokságon

Jó kezdés az Európa-bajnokságon

2019. július 13. (szombat)

Mind a négy dunaújvárosi versenyző döntőbe jutott a Racicében megrendezett ifjúsági és U23-as Kajak-Kenu Európa-bajnokságon.