Második helyen a válogatott

spigott - 2019. április 18. 8:04

Két győzelemmel és egy vereséggel fejezte be porecsi nemzetközi tornáját a két Dunaferr-játékossal felálló magyar futsal válogatott.

Két dunaújvárosi játékossal, Sáhó Kristóffal és Pál Patrikkal a soraiban utazott el Porecsbe a magyar futsal válogatott, mely a négycsapatos Futsal Week tornán lépett pályára az elmúlt napokban. Nemzeti csapatunk Montenegró ellen kezdte meg a viadal küzdelmeit, ám hiába sikerült szorosan tartania az első felvonást, a fordulást követően négy gólt is kaptak a mieink, így hiába talált kapuba Pál Patrik, az ellenfél végül igen sima, 5-1-es győzelmet aratott a mieink felett.
A torna második találkozóján Tádzsikisztán ellen húztak szerelést a magyar válogatott tagjai, s már az első félidő derekán sikerült is megszerezniük a vezetést, melyet a szünetig meg is őriztek Turzó József tanítványai. A térfélcsere után Pál Patrik növelte tovább a mieink előnyét, majd Dróth Zoltán ért el mesterhármast, s ugyan egy gól összejött az ellenfélnek is, ezúttal a mieink örülhettek igen sima győzelemnek (5-1).

Pál Patrik (labdával) két gólt szerzett Porecsben! (kép: DO-archív)

A torna zárónapján a szintén egy győzelemmel álló svédek voltak a magyar csapat ellenfelei, ám a mieink parádésan kezdtek, s már a harmadik perc végéhez érve három góllal vezettek. A folytatásban valamivel megfontoltabban játszottak futsalosaink, s a 3-1-es magyar előnyt hozó első felvonás után egálra hozták a másodikat, így összességében magabiztos, 5-3-as sikerrel zárták a viadalt, melyet végül Montenegró nyert meg a mieink előtt, a svédek a harmadik, míg Tádzsikisztán a negyedik helyen végzett.

Eredmények

Magyarország – Montenegró 1-5 (0-1)
Gólszerzőnk: Pál.

Magyarország – Tádzsikisztán 5-1 (1-0)
Gólszerzőink: Dróth 3, Gál, Pál.

Magyarország – Svédország 5-3 (3-1)
Gólszerzőink: Tamás, Gál, Rábl, Dróth, Smajlovic (öngól)

A torna végeredménye: 1. Montenegró 9 pont, 2. Magyarország 6 pont, 3. Svédország 3 pont, 4. Tádzsikisztán 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.