Dunaújváros Hetilap

Novák Katalin: A Fidesz nem enged a kereszténydemokrata értékekből

doszerk - 2019. április 17. 14:09

A Fidesz mindaddig kitart a néppárti tagság mellett, amíg a nemzeti érdekeket képviselni tudja az Európai Néppárton belül – jelentett ki Novák Katalin, a Fidesz alelnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Novák Katalin egyike a kormánypárt azon szakértői bizottságának, amely tárgyalásokat folytat a Néppárt bölcsek tanácsával, miután a Fidesz felfüggesztette tagságát a pártcsaládban. A politikus kifejtette: néppárti bírálói közül sokan belpolitikai érdekből támadják a Fideszt, még akkor is, ha az az elveivel ütközik.

A Fidesz kereszténydemokrata alapokon áll, és ezen értékeket szeretné megvalósítani, érvényesíteni. Ezért is a tagjai immár 18 éve az Európai Néppártnak (EPP) - mondta Novák Katalin. Véleménye szerint nincs baj a pártszövetségen belüli sokféle gondolkodásmódnak, azt viszont problémának tartja, hogy a gondolkodás iránya a balliberális térfél felé mutat. Emiatt kényszerkoalíciók születnek - világított rá. 

Ne legyenek senkinek illúziói. Mindenkinek van egy belpolitikai élete is, amely az európai színtéren zajlik, az egy következő szint. Az elsődleges, igazi felhatalmazás, mindenkinek az, melyet a saját országában megkap. Tehát az érdekek a belpolitikában vannak - fogalmazott. 

Ha valaki belpolitikailag koalícióra kényszerül, akkor olyan kompromisszumokat kell, hogy kössön európai szinten is, amelyek lehet, hogy ellentétesek lennének az elveivel - magyarázta. Kevés olyan párt van Európában, amelynek megadatott az, hogy koalíciós kényszer nélkül egy erős pártszövetségben tud kormányzati pozícióban maradni hosszú ideig - emelte ki. 

Megpróbálják a Fideszt is kompromisszumra kényszeríteni, ugyanakkor ha ez ütközik az alapvető értékekkel, mint a keresztény értékekkel, a család értékével, vagy éppen a biztonság kérdésével, akkor azzal a Fidesz nem tud azonosulni - szögezte le Novák Katalin. 

Ha viszont készek küzdeni ezekért az értékekért, és egy biztonságos Európáért erős szövetségben maradni egymással, akkor a Fidesz boldogan folytatja az együttműködést az Európai Néppárton belül - hangsúlyozta. 

 

- hirtv.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.