Dunaújváros Hetilap

Óriási tömegek Orbán Viktor bevándorlásellenes hét pontja mellett

doszerk - 2019. április 15. 12:57

Már több mint 600 ezren írták alá Orbán Viktor miniszterelnök bevándorlásellenes hét pontját. 

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója elmondta, meg kell állítani a bevándorlást, és meg kell védeni a nemzetállamok jogait, a szuverén döntéshozatalt, és egy olyan Európát kell felépíteni, ami a nemzetállamok együttműködésén alapul. Kocsis Máté korábban arról beszélt, hogy Európa jövőt választ magának, a választás tétje, hogy az uniónak bevándorlásellenes vagy bevándorláspárti vezetői lesznek-e, míg Rogán Antal szerint az illegális bevándorlás elleni uniós fellépéssel az európaiak többsége elégedetlen.

Több mint 600 ezer támogató aláírást gyűjtött össze eddig a Fidesz az EP-kampányban - mondta Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója. Az igazgató elmondta, a május végi európai parlamenti választás sorsdöntő lesz, és Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos terve a bevándorlás megállításáról szól. "Ez az az út, amely Európát sikeressé teheti, Magyarországot pedig biztonságban tarthatja, ezért folytatjuk továbbra is az aláírások gyűjtését" - fűzte hozzá. 

Hidvéghi Balázs közölte: azt tapasztalják, hogy az emberek értik a választás tétjét, azt, hogy Európa sorsáról és jövőjéről döntenek. "Meg kell állítani a bevándorlást, és meg kell védeni a nemzetállamok jogait, a szuverén döntéshozatalt, s egy olyan Európát kell felépíteni, ami a nemzetállamok együttműködésén alapul. A nemzetek Európájára van szükség, ez a Fidesz programja" - hangsúlyozta. Azt tapasztalják - folytatta -, hogy a magyar választók - helyesen - különbséget tesznek Európa mint "eszmény" és a brüsszeli vezetés között: az előbbit nagyon magas arányban támogatják, azonban kritikával illetik a brüsszeli bürokráciát.

Kocsis: Meg kell szüntetni a migránskártyákat 

Mint arról korábban beszámoltunk, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, a program első pontja szerint a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és azt vissza kell venniük a nemzeti kormányoknak. Emellett egyetlen országot sem lehet kötelezni a migránsok kötelező befogadására, senkit sem szabad Európába engedni érvényes dokumentumok nélkül, meg kell szüntetni a migránskártyát és a migránsvízumot, nem lehet uniós támogatást adni olyan Soros Györgyhöz kapcsolódó szervezeteknek, amelyek támogatják a bevándorlást, továbbá Európában senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés, mert kereszténynek vallja magát, valamint az uniónak bevándorlást ellenző vezetőkre van szüksége – sorolta a programpontokat.

A Fidesz politikusa borzasztónak nevezte, hogy a jelenlegi brüsszeli vezetők ellenőrizetlen tömegeknek adnak pénzt a migránskártyákon keresztül. Hangsúlyozta, a nagyobbik kormánypárt úgy látja, Európa jelentős része elégedetlen, mert tisztában van azzal, hogy az ellenőrizetlen bevándorlás komoly terrorkockázatot rejt. Kocsis Máté ezúttal is nyomatékosította, hogy a májusi európai parlamenti választásnak – az eddigiekkel ellentétben – történelmi jelentősége van.

Úgy fogalmazott, „Európa jövőt választ magának", a választás tétje, hogy az uniónak bevándorlásellenes vagy bevándorláspárti vezetői lesznek-e. A választóknak emellett arról is dönteniük kell, hogy Európa az európaiaké marad-e, vagy átengedik a helyet más kultúrából, civilizációból érkezőknek - jelentette ki. Kocsis Máté szólt arról is, hogy a Fidesz-KDNP annál erősebben tudja képviselni bevándorlásellenes álláspontját, minél nagyobb demokratikus felhatalmazást kap május 26-án.

Orbán Viktor hét pontja 

  1. A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak!
  2. Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére!
  3. Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül!
  4. Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot!
  5. Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!
  6. Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát!
  7. Bevándorlást ellenző vezetők legyenek az uniós intézmények élén!

A bevándorlás a legfontosabb kérdés

Európa számára a bevándorlás a legfontosabb kérdés, ennek kezelését pedig a nemzetállamokra kell bízni, mivel a brüsszeli vezetés nem hajlandó fellépni a folyamat ellen – fogalmazott Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. A politikus a Századvég Alapítvány nemzetközi felmérésére is hivatkozva azt hangsúlyozta, hogy  az illegális bevándorlás elleni uniós fellépéssel az európaiak többsége elégedetlen.

- origo.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.