Tartalékos magyar csapat Szczecinben

doszerk - 2019. április 10. 13:04

A magyar férfi és női tornászválogatott is tartalékos összeállításban szerepel a szerdától vasárnapig a lengyelországi Szczecinben sorra kerülő Európa-bajnokságon.

A férfiaktól Ryan Sheppard a tanulmányai befejezése miatt hiányzik, Boncsér Krisztián, illetve az olimpiai bajnok Berki Krisztián pedig sérülés után gyógyul, így a válogatott Babos Ádám, Kardos Botond, Mészáros Krisztofer, Vecsernyés Dávid összetételben versenyez a kontinensviadalon. Az Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés korláton és nyújtón szerepel, a másik három tornász mind a hat szeren indul. Puskás Jenő szakmai igazgató úgy fogalmazott, tesztként tekintenek az Európa-bajnokságra, ugyanis "a nagy erőpróba" az olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz októberben, Stuttgartban, addigra kell csúcsformába lendülnie minden tornásznak. "Mindenki új elemmel készül, ezeket be kell versenyezni. Ezzel együtt szeretnénk, ha Vecsernyés Dávid nyújtón döntő közeli eredményt produkálna, illetve jó volna, ha a másik három tornász közül valaki be tudna kerülni az egyéni összetett fináléba, ezzel pedig kvalifikálnánk a júniusi, minszki Európa Játékokra" - tette hozzá.

Kovács Zsófia ezúttal kihagyja az Európa-bajnokságot! (Kép: DO-archív)

Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya is kijelentette, hogy mindent az őszi, németországi világbajnokságnak rendelnek alá. "Továbbra is Kovács Zsófia az első számú kiemelt tornászunk, de most lábfájással küzd, és úgy döntöttünk, az Európa-bajnokságtól távol marad annak érdekében, hogy teljesen felépüljön, és a vb-re koncentráljon" - közölte. A Dunaferr SE sportolója a 2017-es kolozsvári kontinensviadalon egyéni összetettben ezüstérmes lett, de a tavalyi, glasgow-i Eb-n sem indulhatott sérülés miatt. A szövetségi kapitány az ugrásban Európa-bajnoki címvédő Dévai Boglárkáról elmondta: továbbra is a tavalyi, elhúzódó lábsérülése hátráltatja - ami miatt októberben műtétre is szüksége volt, és lemaradt a dohai világbajnokságról -, de reménykednek, hogy legkésőbb nyárra felépül, és mindent megtesznek, hogy ő is ott lehessen a stuttgarti vb-n. "Az Európa-bajnokságra Kovács Zsófia nélkül egy fiatal, lendületben lévő csapattal megyünk. Székely Zójának, illetve Bácskay Csengének is ez lesz az első ilyen jellegű megmérettetése, de Péter Sára és Fehér Nóra is csupán másodéves felnőtt versenyzők" - hangsúlyozta Draskóczy.

A kapitány leszögezte, minden a csapatépítés jegyében történik, ezt tükrözik az elvárások is, hiszen rontás nélküli gyakorlatokat, magabiztos versenyzést szeretnének látni a női válogatott tagjaitól, ennél vérmesebb reményeik csak Kovács Zsófia indulása esetén lehettek volna. Az egyéni összetett döntőjébe a selejtezőből a legjobb 24 versenyző kerül, de országonként csak kettő.

Az Európa-bajnokság programja:

szerda: férfi selejtező 10.00
csütörtök: női selejtező 10.00
péntek: egyéni összetett döntők, férfi 13.00, női 17.30
szombat: szerenkénti döntők, férfi talaj, lólengés, gyűrű, illetve női ugrás, felemáskorlát 13.30
vasárnap: szerenkénti döntők, férfi ugrás, korlát, nyújtó, illetve női gerenda, talaj 13.30

Főoldali kép: matsz.hu

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.