Tehetségek a főtéren

Vass Ádám - 2019. április 8. 17:04

Szakmai és szórakoztató programokkal készült erre a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.

Hetedik alkalommal tart komoly szakmai és könnyed szórakoztató programokat egy egész héten át a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye. A hétfőn kezdődő sorozaton először a szakszolgálat dunaújvárosi épületében, a Bóna utcában kezdődtek a szakmai előadások. A főként logopédusoknak és  szakembereknek tartott beszélgetések után kezdetét vette a hetedik alkalommal megrendezett tehetségnap a főtéren. A megnyitón Izsák Máté, az önkormányzat Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke elmondta, nagy öröm, hogy ezúttal is közel háromszáz ifjú tehetség mutatkozhat be a város valamennyi iskolájának képviseletében. Mint mondta, a program célja, hogy felhívják a figyelmet a tehetségekre és a tehetséggondozás fontosságára, ami egy hosszú és kitartó munka.

A tehetségnapon a "street art" megmozdulás lehetőséget teremt arra, hogy még nagyobb figyelmet irányítsanak a tehetséges gyermekekre akár az utca emberének megszólításával is. A zenés, táncos és próza-jellegű produkciók mellett rajzos tevékenység is színesítette a programot.

A programsorozat kedden is folytatódik, méghozzá a különleges bánásmódot igénylő gyerekekről szóló konferenciával, a Városháza "C" szárnyának rendezvénytermében. A konferenciára érkezik vendégelőadó a Budapesti Metropolitan Egyetemről, a Meixner Alapítványtól, és elismert pszichológusok, logopédusok mutatják be prezentációjukat. Délután műhelyfoglalkozások kezdődnek majd, amin interaktív terápiás foglalkozásokat és különböző módszereket mutatnak majd be.

Szerdán szintén a tagintézmény Bóna utcai telephelyén érhetőek el a programok, például a Tapi-topi játszóház, amin a korai fejlesztés területén dolgozó szakemberek, fények, hangok, textúrák, ízek és illatok kavalkádjával várják a gyermekeket és családjukat. Délután tanulásmódszertani előadás veszi kezdetét, valamint elkezdődnek a csoportfoglalkozások is. A csütörtöki, utolsó napon egy új fajta iskolaérettségi vizsgálatról hallhatnak az érdeklődők, valamint részt vehetnek egy szakmai műhelymunkán is.

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

2024. már. 26.

Nagyszabású és rendhagyó megemlékezésről számol be a DSTV összeállítása. A Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének közelmúltban tartott gálaműsorán mintegy 250 diák lépett közönség elé a KULTIK Moziban. Hangkép.

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

2024. már. 24.

Látványos és szó szerint mozgalmas bevetésről tudósít a DSTV összeállítása. A vármegyei rendőr-főkapitányság és a rendészeti képzést végző középiskolák közötti kapcsolat keretében látogattak el a MEKTA-alosztály szakemberei a Dunaferr iskola szakmai napjára. Hangkép.
 

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

2024. már. 21.

Érdekes témát boncolgat a DSTV sorozatának új darabja a Dunaújvárosi Óvoda vezetőjével. Gyenes Éva ezúttal a minőségi időtöltésről fejtette ki gondolatait – többek között arról, miért is fontos minél több időt a szabadban tölteni, és segíteni a kicsiket élményszerzéssel, új impulzusokkal. Hangkép.
 

DSTV: beilleszkedés az óvodába

DSTV: beilleszkedés az óvodába

2024. már. 18.

Komoly témával, az óvodai beilleszkedés kérdéskörével foglalkozik a DSTV összeállítása. A gyerekeknek, de a szülőknek is jelentős "ugrás" ez, az ismerkedés-megismerés folyamata elsőrendűen fontos ebben az életszakaszban. Hangkép.

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

2024. már. 15.

Idén immáron második alkalommal szerveztek évfolyamkoncertet a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, derül ki a DSTV összeállításából. Ez alkalommal a szülőknek szóltak a dalok, akik vastapssal jutalmazták a diákok produkcióit. Hangkép.

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

2024. már. 14.

Teljes arzenált bevetve várták a jövő tanév elsőseit és szüleiket a Dózsa György Általános Iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskolanyitogató keretében színes foglalkozásokon mutatták be az intézmény oktatási programját, kínálatát. Hangkép.

DSTV: régi rudasosok is meséltek

DSTV: régi rudasosok is meséltek

2024. már. 07.

Folytatták a szép hagyományt, "hazahívták" egy-egy szakterület jeles képviselőjét a Rudas középiskolába, derül ki a DSTV összegzéséből. A "öregdiákok" a szakai előadások mellett arról is meséltek, milyen útravalóval indultak el pályájukon iskolájukból. Hangkép.