Tét az NB I-ben maradás!

Szárszó Lajos - 2019. április 4. 8:08

Az élvonalban maradásról döntő helyosztó első felvonása vár szombaton délután fél öttől a Dunaferr SE röplabdázóira a Szolnok ellen.

A Dunaferr SE NBI-es csapata pont azt szerette volna elkerülni, amire most szombaton kerül sor, vagyis azt, hogy az első osztályból kiesés ellen játsszon. Pedig most pont erre kerül sor, mely lélekben nem felemelő. A fiataloknak viszont meg kell tanulniuk, hogy ilyen helyzet is előállhat pályafutásuk során, és ezt hogyan kell megoldani úgy, hogy abból győztesen lehessen kijönni. Mindezt a valamivel rutinosabb szolnokiak ellen kell megtenniük a valamely csapat két győzelméig tartó párharcban, melynek első ütközetére Dunaújvárosban kerül sor szombaton délután fél öttől. Az esélyeket találgatni nem egyszerű, hiszen bármi megtörténhet. Ami dönthet az az, hogy az adott játéknapon melyik csapat tud jobban küzdeni, koncentrálni. A mieinknek ki kell tudniuk zárniuk azt, hogy játékuk a fiatalságukból adódóan hullámzó legyen, ami nem egyszerű.

Kép: DO-archív

Ezt többek között nem sikerült megoldaniuk a Győr elleni összecsapásokon sem, hiszen azoknak a találkozóknak több olyan szakasza volt, amikor zsinórban szereztek öt-hat pontot, de olyan is, hogy beragadtak egy állásba, és ők kaptak ugyanennyit. Ez pedig nem lesz megengedhető a következő, létfontosságú összecsapásokon. Hideg fejjel kell tehát nekimenniük a találkozóknak, és be kell tudniuk bizonyítani, mint azt már a bajnokság során többször láthattuk tőlük, hogy képesek igazi csapatként, egymásért küzdeni. Mert itt most össze kell szorítaniuk fogaikat, és kihozni magukból azt a teljesítményt, mellyel ki tudják harcolni a legmagasabb osztályban maradást.

A párosítás menetrendje

2019. április 6. szombat 16.30 Dunaferr SE - Szolnoki Röplabda Klub        
2019. április 11. csütörtök 19.00 Szolnoki Röplabda Klub - Dunaferr SE        
2019. április 14. vasárnap 16.30 Dunaferr SE - Szolnoki Röplabda Klub (amennyiben szükséges)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.