Tökéletes játék kell a bravúrhoz

Szárszó Lajos - 2019. április 30. 8:02

A női vízilabda OB I döntőjének második párharcára kerül sor ma este háromnegyed héttől a DUE-Maarsk Graphics és az UVSE Hunguest Hotels között.

A Hajós uszodában folytatódik ma este háromnegyed héttől a női vízilabda bajnoki döntő a DUE-Maarsk Graphcs és az UVSE Hunguest Hotels között. Mivel a három nyert mérkőzésig tartó sorozat első meccsét a fővárosiak nyerték 13-9-re, így ők kerültek közelebb a címvédés, az újabb bajnoki aranyérem megszerzése felé. Ez nem meglepő, hiszen a mieink igazán nem tudták megszorítani Benczúr Márton gárdáját, akiknek sem a védekezését, sem a támadó munkáját nem tudták megoldani. Főként az UVSE védekezése volt az, ami az elején sehogyan sem ízlett a mieinknek, hiszen nem sikerült gólt szerezni az első nyolc percben, mely kétgólos hátrányt jelentett, de ez meghatározta a második negyedet is, melyet 5-3-ra nyertek meg a lilák. Ekkora előnyt pedig az UVSE nem szokott elherdálni, és ez történt most is, hiszen a meccset a kiválóan játszó Kiss Eszter, Rebecca Parkes, és Vivan Sevenich vezérletével könnyedén zárták le. Nálunk azonban voltak bíztató jelek, melyek erőt adhatnak a folytatáshoz. Így Horváth Brigitta erőszakossága az ellenfél kapuja előtt, mely büntetőt eredményezett, vagy Menciznger Kata, Vályi Vanda és Garda Krisztina megoldásai. Viszont ezekkel sem sikerült azt elérni, hogy a két csapat közötti távolság lényegesen csökkenjen, ráadásul, míg nekünk számtalan kapufánk volt, a fővárosiak is elhibáztak több helyzetet.

Kép: DO-archív

A második ütközetben sokkal több kell tehát Mihók Attila csapatától, amennyiben el szeretnék kerülni azt, hogy söpréssel legyen vége a finálénak. A mieink vezetőedzője nagyon reálisan értékelte az első derbit, hiszen a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy egyáltalán nem az történt a meccsen, mint amit szerettek volna. Az UVSE mindenben jobb volt csapatánál, és teljes mértékben az ő akaratuk érvényesült, így esélyünk sem volt a győzelemre. Mi lehet akkor a sikerhez vezető fordulat? Természetesen az a hatalmas csapat szintű összefogás, melyre képesek a lányok, melynek párosulnia kell az egyéni megoldásokkal, a váratlan húzásokkal. Oda kell figyelni arra, hogy az elején ne tudjon ellépni az UVSE, ne nekünk kelljen futnunk az eredmény után. Nagyon jó lenne, ha bejönnének az első lövések, a jó védések, védekezések, melyek sikerélményt adnának a folytatáshoz. És abban is bíznunk kell, hogy az olaszok elleni válogatott mérkőzés óta sérülten játszó kiválóságunk, Gurisatti Gréta - aki mindent megtett azért, hogy a keze rendbe jöjjön, de ez nem sikerült számára - ott legyen a csapatban, és akár az ő energiáit átvegyék a többiek. És bízzunk abban, hogy Gréta is többet tud hozzátenni csapatunk teljesítményéhez.

A döntő további menetrendje:
2019. 04. 30. 18:45 DUE-Maarsk Graphics - UVSE Hunguest Hotels
2019. 05. 04. 15:00 UVSE Hunguest Hotels - DUE-Maarsk Graphics
2019. 05. 11. DUE-Maarsk Graphics - UVSE Hunguest Hotels (amennyiben szükséges)
2019. 05. 15. UVSE Hunguest Hotels - DUE-Maarsk graphics (amennyiben szükséges)

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.