Vádat emeltek a Budapesten erőszakoló afgán migráns ellen

doszerk - 2019. április 29. 12:41

Végrehajtandó szabadságvesztést indítványoznak a férfival szemben.

A vádirat szerint a vádlott – egy 19 éves afgán férfi – az V. kerületi József Attila utcában dolgozott egy gyorsétteremben. 2018. szeptember 9-én, hajnali 2 óra körül egy a belvárosban szórakozó nő megkérte, hogy engedje meg a gyorsétterem mosdójának használatát. A vádlott a személyzeti mosdóhoz kísérte a sértettet, majd az ajtó előtt várakozott, miközben több alkalommal megpróbált benyitni a helyiségbe. Mikor a nő ki akart onnan jönni, a férfi belépett a mosdóba, és annak ajtaját belülről kulcsra zárta. A vádlott ezt követően közel lépett a sértetthez, és kényszerítette, hogy csókolja meg, azt ígérte, hogy utána kiengedi.

A kényszerhelyzetben lévő nő a kérésnek eleget tett, azonban a vádlott folytatta erőszakos cselekményét és szexuálisan bántalmazta a sértettet, ezt követően engedte csak ki. A sértett egy, a gyorsétterem előtt tartózkodó embertől kölcsönkért mobiltelefonról értesítette a rendőrséget. Ezt látva a vádlott elmenekült a helyszínről.
Nem a szeptemberi volt az első eset, hogy S. B. Ahmad erőszakot követett el.

A vádirat tárgya még további két 2018. júniusi, az éjjeli órákban a VII. kerületben egyedül közlekedő nők sérelmére elkövetett szeméremsértő cselekmény is. A vádirat szerint a 19 éves férfi egyszer a nemi a szervét vette elő, a másik alkalommal pedig akarata ellenére átkarolta és fogdosta a sértettet.

Az V. kerületi rendőrkapitányság nyomozói a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal, az Interpol Magyar Nemzeti Irodával és az ügyészséggel együttműködve, európai elfogatóparancs útján kapták el a férfit.
Az V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen szexuális erőszak bűntette és két rendbeli szeméremsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.
A vád szerinti bűncselekmények büntetési tételének felső határa tíz évig terjedő szabadságvesztés.

A kerületi ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A vádlott letartóztatásban van – olvasható a közleményben.

A Magyarországon oltalmazott státuszban lévő afgán férfit az osztrák rendőrök fogták el tavaly szeptember 10-én késő este Linz környékén, egy Frankfurtba tartó vonaton.

-888.hu-

A rovat további hírei: Sziréna

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

2024. már. 19.

A 17 éves fiatal még február második felében tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök keresik. Felhívás a hajtás után – most is segíthet egy megosztás!

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

2024. már. 13.

Nem ismert akadályt, egy kiadós ünnepi motorozásért még azt is vállalta, hogy mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt pattanjon nyeregbe az a férfi, akivel szemben most vádat emeltek. Benny Hill jelenthet.

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

2024. már. 05.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már csaknem nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Fejér vármegyében.

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

2024. már. 04.

Nem hivatalos információink szerint 5 métert zuhant egy munkás az erőmű gyáregységben történt baleset során ma délelőtt, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra. Anyagunk frissül!

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

2024. már. 03.

A tavaszi teljes körű szirénapróba vár ránk hétfőn délelőtt. Lakossági teendő nincs, de senki ne ijedjen meg a katasztrófariadó üvöltő jelzésétől!

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

2024. már. 02.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 45 éves férfi eltűnése ügyében. Múlt szerdán látták utoljára, jelentkezzen, ha tud róla – és persze egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)