A baloldal és a néppárt európai szövetsége olyan, mint ha Orbán Viktor Gyurcsánnyal fogna össze

2019. május 10. (péntek) 18:42 - doszerk

Az Európai Néppárt döntött, a pártcsalád vezető politikusai a szociáldemokratáknak, liberálisoknak udvarolnak, velük fognak össze, ez az elvtelen alku pedig azt jelenti, hogy május 26-a után a Fidesz európai parlamenti politikusainak a DK és az MSZP brüsszeli képviselőivel kellene együtt szavazni, márpedig ettől égnek áll a hajam – jelentette ki a PestiSrácok.hu Polbeat című élő adásában Kovács Zoltán államtitkár.

A képlet abszurditását szemléltetve ez olyan, mint ha Magyarországon Orbán Viktor Gyurcsány Ferenccel és Dobrev Klárával fogna össze. 

“Elvált a mag az ocsútól. Jó, ha időnként az ember végre meg tudja különböztetni a barátot az ellenségtől. Az Európai Néppárt mint ernyőszervezet, és a magyar kormánypárt között alapvető tartalmi, politikai és ideológiai különbségek vannak. Nem mi változtunk meg, hanem a Néppárt, amely már most, a májusi EP-választások előtt kiegyezett a bevándorláspárti baloldallal. Így múlik el a világ dicsősége” – egyértelműsítette Kovács Zoltán. A politikus szerint elvtelenség összeállni azokkal, akik mindennek az ellenkezőjét képviselik. Kiemelte, az Európai Néppárt és a baloldal, valamint a liberálisok ebben az összefogásban a politikai kontrasztokat akarják eltüntetni, az emberek választási lehetőségeit akarják elvenni, márpedig így nem lehet politizálni. 

“Mi ismerjük ezt, komoly tapasztalataink vannak, hiszen Magyarországon a rendszerváltás után három évvel a volt kommunistákkal kiegyező SZDSZ mindent megtett azért, hogy olyan rendszert hozzon létre, amelyben egy jobboldali erő, kormány nem tud megerősödni. Antall Józsefet már akkor nácizták és fasisztázták. Ismerjük, hogy a baloldal milyen mechanizmusok mentén dolgozik, pontosan az zajlik most Európában, mint nálunk a rendszerváltás után 3 évvel. A baloldallal összeállók megtagadják a politikai jobboldalt, a jobboldali pártoknak már a létezését is elvitatják, azt meg különösen, hogy az Európai Néppárttól jobbra is vannak pártok. Szerintük ma bűn hazafiasnak, nemzetinek, patriótának, nacionalistának lenni. Manfred Weber fejében hiba van, amikor azt vallja, hogy a néppárttól jobbra nincs élet, és amikor megtagadja a jobboldali pártokat. Ez óriási tévedés és a gyakorlatban bizonyosodik be, hogy Webernek nincs igaza” – összegezte Kovács Zoltán. 

Véleménye szerint május 26-a fel fogja forgatni az erőviszonyokat Európában. Lehet, hogy nem pártstruktúra alapon kell majd értelmezni a politikát, hanem például regionális alapon. Kovács Zoltán még annak a lehetőségét sem zárta ki, hogy az Európai Néppárt baloldala lép majd le Macronhoz, mint ahogy a spitzenkanditat rendszer, a csúcsjelölti rendszer sincs kőbe vésve. “Lehet, hogy nem is lesz csúcsjelölti rendszer” – vélekedett Kovács Zoltán.

A hétfői Orbán-Trump találkozót kiemelt jelentőségűnek nevezte, és nyomatékosította, miközben a liberális sajtó és politika Orbán nemzetközi elszigeteltségétől hangos, aközben a magyar miniszterelnök két hét alatt a világ négy meghatározó politikusával találkozik. “Ennyire vagyunk elszigetelődve” – üzent a liberálisoknak Kovács Zoltán. 

 

A rovat további hírei: Politika

Ellenzéki hitelvesztés a Jobbik miatt

Ellenzéki hitelvesztés a Jobbik miatt

2019. augusztus 20. (kedd)

Angela Merkel mondataival kiállt Orbán Viktor politikája mellett. Ezzel egyértelművé vált, hogy a magyar ellenzék reménye a külső segítségről, a kormány nemzetközi ellehetetlenülése zsákutca.

Orbán Viktor: Mi szabadságharcosok tudtuk, csak egy Európa van

Orbán Viktor: Mi szabadságharcosok tudtuk, csak egy Európa van

2019. augusztus 19. (hétfő)

Ökumenikus istentiszteletet tartottak hétfőn, a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulója alkalmából a soproni Evangélikus templomban Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár részvételével.  A Páneurópai Pikniket 1989. augusztus 19-én tartották a magyarországi Sopronpusztán, a magyar-osztrák határ közvetlen közelében. Az ideiglenesen megnyitott határon több száz NDK-állampolgár jutott Ausztriába.

Merkel: a németek mindig hálásak lesznek Magyarországnak

Merkel: a németek mindig hálásak lesznek Magyarországnak

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A németek mindig hálásak lesznek Magyarországnak a német újraegyesítéshez nyújtott hozzájárulásért - mondta Angela Merkel német kancellár szombaton megjelent szokásos hétvégi videóüzenetében, amelyben ezúttal a Sopron mellett harminc éve tartott úgynevezett páneurópai pikniket idézte fel. 

Csak tartózkodási helyre lehet átjelentkezni az önkormányzati választáson

Csak tartózkodási helyre lehet átjelentkezni az önkormányzati választáson

2019. augusztus 16. (péntek)

Szigorúbbak az átjelentkezés feltételei az önkormányzati választáson, mint a többi voksolás esetében: a választópolgár nem jelentkezhet át tetszőleges magyarországi településre, csak arra, ahol a választás kitűzése előtt 30 nappal már tartózkodási helyet létesített.

Toronyóra lánccal

Toronyóra lánccal

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Vajon mit köszönhet Fejér megye 04-es számú választókerülete Pintér Tamásnak? A válasz nem meglepő és elfér egy szalvétán is, mert bizony semmit.

Márki-Zay jobboldalinak próbálta eladni magát, de a valóságban Gyurcsányékkal szövetkezik

Márki-Zay jobboldalinak próbálta eladni magát, de a valóságban Gyurcsányékkal szövetkezik

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Választási szövetséget kötött a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció és Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen - a napokban erről írt Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke közösségi oldalán. Ezzel a magát minden fórumon jobboldalinak való politikus újabb dermesztő hazugsága dőlt meg - írja az Origo.

Orosházán borította az ellenzéki összefogást az MSZP

Orosházán borította az ellenzéki összefogást az MSZP

2019. augusztus 14. (szerda)

Elunta az MSZP az "ellenzéki dagonyázást", régi-új polgármesterjelölttel rukkoltak elő - írja a hvg.hu.