Dunaújváros Hetilap

A DK és a Momentum az újból hazánkba rúgó Verhofstadt karjaiban egyesül?

doszerk - 2019. május 28. 17:40

Ismét megvillant a magyargyűlölő, ultraliberális Verhofstadt, aki rémisztő ostobaságaival és rosszindulatával hívja fel a figyelmet magára, és nemzetünk iránti fóbiáját folyamatosan a magyar kormány iránti gáncsoskodásban vezeti le - írja a Pesti Srácok.

Az EP-választások előtt a Momentumhoz érkezett, akik már korábban is leleplezték valódi énjüket, de Verhofstadt meghívásával nem hagytak sok kétséget afelől, hogy hova tartoznak. Aki Verhofstadt elvtárssal fűzi szorosra kapcsolatait, nem akarhat túl sok jót a hazájának. A szociális és zöld demagógiával kampányoló Momentum országosan majdnem 10 százalékot szerzett, azonban úgy látszik, hogy a belga politikust ezt sem győzte meg a választások tisztaságáról, hiszen azt nyilatkozta az Euronews-nak, hogy itt járt nálunk és látta, hogy “Magyarországon már nincs valódi demokrácia”. Boldog lehet viszont amiatt, hogy a Momentum után a szemkilövető Gyurcsány pártja is csatlakozhat a liberális pártcsaládhoz, így egy új MSZP-SZDSZ baráti együttműködése dobogtathatja meg a magyarokat utáló belga politikus szívét, és dermesztheti meg a magyar választókét.

Az európai liberálisok korrupcióval is vádolt frakcióvezetője nem a magyarok iránti jóindulatáról híres. Ezt korábban már sokszor bebizonyította, egyszerűen kinyílik a bicska szivárványszínű öltönyének zsebében, ha nemzetállamokról, önvédelemről és egészséges gondolkodásról hall híreket. Még áprilisban nyilatkozott a Népszavának, ahol a jövőt kitűnően látó Verhofstadt azt mondta, hogy

a magyarok Orbán Viktor helyett már Európához fordulnak, ami nem véletlen, hiszen a Fidesz a félelemkeltést és a hazugságok terjesztését magas szinten műveli, ám ennek semmi köze nincs a választók valódi problémáihoz.

“MAGYARORSZÁGON MÁR NINCS VALÓDI DEMOKRÁCIA”

Ehhez képest azért a Fidesz közel 53 százalékot szerzett az EP-választásokon, így a vágyvezérelt néplélek felmérés nem igazán jött össze a liberális atyafinak. Arra viszont természetesen volt energiája, hogy egy jó nagyot rúgjon ismét hazánkba, hiszen jelenleg egy magát igazi liberálisnak mondó mértékadó politikus így veszi tudomásul a tényeket. Az EP-választások egyértelmű és toronymagas nyertese a Fidesz volt, demokratikus választásokon győzve, ehhez nem fér kétség, azonban Verhofstadt azt nyilatkozta az Euronews magyar újságírójának, hogy most járt hazánkban, és látta, hogy Magyarországon már nincs valódi demokrácia.

Tudjuk, hogy ez liberális mércével azt jelenti, hogy itt nem ők győztek, nem etethetik szélsőliberális maszlaggal az embereket, akik nyilvánvalóan teljesen ostobák, hogy a népnyúzó Orbánnak szavaznak ismét bizalmat. Gondolhat bármit az emberekről és a magyarokról a gyűlölködő belga, azt azért elismerhetné, hogy működő demokrácia van az országban, ennek pedig itt éppen az a jele, hogy nem kérnek az olyanokból, mint ő, hiszen joguk van másképp szavazni, mint ahogy Verhofstadt szeretné. A Magyarországot középkori, vagy pártállami színben feltüntető liberális agytröszt sokszor cáfolt hazugságai tehát most sem szűnnek meg, szélsőséges utálata pedig újabb és újabb gusztustalan gejzírkitörésben mutatkozik meg. Nézzük, hogy milyen is az igazi elfogadó, az elesettet segítő és egyenlőséget hirdető liberális Guy Verhofstadt.

MAGYARGYŰLÖLET FELSŐFOKON

Ha szigorúan a tényeknél maradunk, érdemes felidézni a liberális főinkvizítor egy-két magyarellenes akcióját. Még tavaly május elején habzó szájjal kelt ki hazánk ellen, és azt javasolta, hogy  vegyék el az európai uniós kohéziós támogatásokat tőlünk és a lengyelektől, hiszen Orbán leépíti a jogállamot, és ami különösen aljas a magyar miniszterelnöktől: élesen fellép a Soros-féle NGO-k ellen. Mi mást is mondhatna Soros György egyik leghűbb és legszorosabb szövetségese, csupán azt felejti el, hogy a kohéziós pénzek nem könyöradományok, amikért térdepelve kell köszönetet mondanunk, hanem komoly üzlet. Mint ismert, a liberális követelés szerint Brüsszelnek a Budapestről visszavont pénzeket az NGO-k között kellene szétosztania, ezt helyeselte hétfőn a Klubrádióban a momentumos Cseh Katalin is, aki megígérte: az Európai Parlamentben mindent megtesz majd azért, hogy az uniós pénzek sorsáról ne Magyarországon dönthessenek.

Az európai liberálisok és vezetőjének rőfjét azonban lemérhettük akkor is, amikor kiderült, hogy az ALDE tagjai között ultranacionalista, magyargyűlölő román párt is helyet kaphat, akiket Verhofstadt atyai keblére ölelt. Hosszasan lehetne sorolni, hogy hogyan viszonyult a belga liberális politikus Magyarországhoz, megannyi bizonyíték mutatja az ellenszenvét, időről időre kitör belőle, és akkor nincs megállás. A teljesség igénye nélkül érdemes még megemlékezni arról is, amikor antiszemitának nevezte a Nemzeti Konzultációt, mellékesen kiröhögve a magyarokat, de azt se felejtsük el, amikor a politika trágyadombjára kívánta küldeni Orbán Viktort. Ezek után vajon milyen elveket és alapértékeket vallhat magának ez az ember? Milyen jövőképet látnak maguk előtt elvtársai és szövetségesei?

Akinek nincs más gondolata hazánkkal kapcsolatban, csupán a nemtelen ostorozás, sárba taposás és lenézés, annak igazán hű társa az a Momentum, aki most új SZDSZ-ként többször is kivillantotta a foga fehérjét, valódi szándékát, és a zöld és szociális demagógia álcájával több mint 300 ezer választópolgárral hitette el, hogy van egészséges jövőképük. Az ország gyalázásában is örömmel vettek részt a magyar olimpia lehetőségének megfúrói, akik tavaly novemberben együtt uszítottak saját országuk ellen és mesterük, Verhofstadt mellett álltak az Orbán Viktort gyalázó óriásplakátos móka alatt. Láthatjuk, hogy méltóak arra, hogy az ALDE és Verhofstadt kezéből mazsolázzanak.

A MOMENTUM ÉS A DK SZERELME AZ ALDE-BEN TELJESEDHET KI

Ez a Momentum most az EP-választásokon közel 10 százalékot szerzett, a fővárosban néhol 20 százalék környékén álltak meg. Az ellenzéki oldalon ismét komoly átrendeződés zajlott, lassan az összes párt hiteltelenné válik, azonban a DK és a Momentum erősödése figyelmeztető jel mindenkinek, aki az egyre fogyó tortából a legtöbb szeletet szerezték most meg. Elsősorban azoknak az embereknek kell, hogy figyelmeztetés legyen, akik jelenleg bíznak ezekben a pártokban. Az eddig Gyurcsány halálos öleléséből nem kérő, többször alakot váltó Momentum azonban most egy pártcsaládba kerülhet a szemkilövetővel, aki sajtóinformációk szerint tárgyalni megy Brüsszelbe Verhofstadt-tal. Az ATV híradójában a DK elnöke elismerte, hogy bár a DK nem liberális, és több dolog köti őket a szocialistákhoz, de úgy látja, hogy az EP-választáson vereséget szenvedő Macron pártjának csatlakozásával a bevándorláspárti ALDE többé már nem egy „liberális”, hanem egy „Európa-párti” szövetség lesz.

Nem először láthatjuk, hogy összenő, ami összetartozik, mindegy, hogy milyen álca vagy álarc takarja, a farkasvicsort nehéz sokáig eltakarni a világ elől. A Momentum és a DK jól kitaposott ösvényen jár, amikor a régi MSZP-SZDSZ szövetséget eleveníti fel, ezzel csupán a magyar társadalom járna borzasztóan rosszul, ahogy azt a saját bőrünkön már megtapasztaltuk 2010 előtt.

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.