Dunaújváros Hetilap

A jövőnkről döntünk május 26-án

Brousil Csaba - 2019. május 16. 17:15

Az Európai Parlamenti Választások aktuális kérdéseiről és fontosságáról tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke.

Cserna Gábor kiemelte, hogy ilyen nagy tétje EP-választásnak hazánkban még nem volt. Mint mondta, jövő vasárnap Európa jövőjéről, Magyarország és benne Dunaújváros jövőjéről döntünk majd. A választás tétje pedig, mint mondta, hogy az Európai Unió európai emberek közössége lesz vagy bevándorlás-kontinensé válik. A brüsszeli vezetés továbbra sem adta fel, hogy erőltesse az illegális migrációt és annak legalizálását, mondta Cserna Gábor, hozzátéve, hogy Brüsszel a migrációs politikára támogatására egyre inkább több anyagi forrást szeretne fordítani (lásd migránskártyák). Ezzel szemben Európa keresztény gyökereken nyugszik és a tét az, hogy ezek a bevándorláspártiak lebontják ezt a keresztény világot vagy nem hagyjuk ezt nekik. Az ellenzék, mint Cserna Gábor kiemelte tagadja a migrációs krízis súlyosságát élükön a bevándorláspárti Pintér Tamással és szövetségeseivel, így az MSZP-vel. Hangsúlyozta, ha nem sikerül megfékezni a migránspártiakat, akkor rá sem lehet majd ismerni Európára és a kereszténységre, mert az el fogják pusztítani.

Itt példaként említette a párizsi Notre Dame székesegyház esetét, melynek tűzvész okozta tragédiáján a migránsok jókat derültek. Ennek térnyerése pedig romló közbiztonságot, terrort és erőszakos bűncselekményeket von majd maga után. Ezzel szemben a kormány szeretné megállítani a migrációt, erről szól Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programja is, melyet, mint mondta Dunaújvárosban már több mint tízezren aláírtak. Brüsszel épp a magyar kormány babaváró támogatását támadja, így a magyar családok védelméről, biztonságuk, gyarapodásuk, könnyebb boldogulásuk megőrzéséről is szól majd a jövő vasárnapi szavazás. Cserna Gábor elmondta, hogy ezeknek a bevándorlásellenes üzeneteknek el kell jutniuk a lakossághoz. Ennek érdekében, mint azt hangsúlyozta: mozgósítanak, mozgósítják a keresztény értékeket valló és megőrizni kívánó polgárokat itt Dunaújvárosban is. Mert jövőt választunk Európának és hazánknak is és ha nem sikerül, akkor ezt a hibát nem lehet már kijavítani, így a cél világos: meg kell állítani az illegális bevándorlást. A pozitív üzenet eljuttatása végett közel ötszáz aktivistával kampányolnak a városban és szerveznek egy lakossági fórumot is pénteken délután négy órára a Campus Étterembe, ahol dr. Palkovics László miniszter lesz a meghívott vendég. Mert mint mondta, ha Dunaújvárosban a jövő városát építjük, és a fejlesztéseket tovább akarjuk élvezni, akkor nem lehet a rombolás útját választani május 26-án.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.