Dunaújváros Hetilap

A kanyarban sincs a dunaújvárosi ellenzéki összefogás

doszerk - 2019. május 24. 13:49

Lakossági fórumot tartott a Mindenki Magyarországa Mozgalom szerdán a Munkásművelődési Központban.

A helyi zászlóbontásnak is tekinthető attrakción részt vett Lukácsi Katalin, a mozgalom elnökségi tagja, Gottlóz Tibor, megyei koordinátor és Silye Attila, aki a dunaújvárosi esemény szervezésében vállalt főszerepet (róla tudni kell, hogy az MSZP-SZDSZ városvezetés gazdasági hivatali embere volt, aki részt vett a Dunaferr részvények elkótyavetyélésében). Rajtuk kívül ugyan a közönség soraiban, de ott az első székeken ültek a városi ellenzéki pártok vezetői. Két fontos dolgot lehetett megtudni ezen a fórumon. Az egyik az volt, hogy az ellenzéki pártok a 2018-as országgyűlési választáson igenis alkalmazták a taktikai átszavazás módszerét, azaz az azon megválasztott Pintér Tamás taktikázással nyert, nem önerőből. Ennek sikerét az előadó Lukácsi Katalin egyébként büszkén méltatta is. A másik dolog, ami kirajzolódott a fórumon, hogy a helyi ellenzéknek így május vége felé közeledve nincs közös jelöltje az őszi önkormányzati választásokra. Igaz ezt maga a fórum létrejötte is bizonyítja, mert ahol egység van, oda nem kell hoppmester, aki ledirigálja a megegyezést. Ez a mozgalom azt hirdeti, hogy össze kell fogni és fő dolog a hazaszeretet és ezeknek az elveknek a mentén tevékenykednek. Ennek már csak azért is van egy halvány vajszínű árnyalata, mert a mozgalom elnöke, Márki-Zay Péter épp a minap ment Amerikába előszobázni, hogy ott besúgja saját hazáját. A mozgalom itt Dunaújvárosban is szeretne katalizátorként működni és megolajozni az ellenzéki pártok megegyezési tárgyalássorozatát. Ezt beszélgetésekkel, fórumokkal, előadásokkal kívánják elérni. A negyven érdeklődő előtt megtartott fórumon a pártok képviselői közül egyedül Szabó Zsolt, az MSZP-Párbeszéd korábban bejelentett dunaújvárosi polgármester-jelöltje szólalt fel, ő megköszönte a mozgalom közreműködését.

A rovat további hírei: Közélet

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!