Döntetlen a megyei rangadón

Szárszó Lajos - 2019. május 12. 19:08

Iváncsán lépett pályára a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, s bár a találkozó nagyobb részében mezőnyfölényben játszott, végül meg kellett elégedjen az egy ponttal.

Az NB III. Közép csoport 27. fordulójában a negyedik helyen álló Dunaújváros ezúttal nem utazott messzire, hiszen a nyolcadik Iváncsa otthonában lépett pályára. Nem lehetett könnyű meccsre számítani, mivel az előző mérkőzések összesítése alapján Domján Attila tanítványai két alkalommal legyőzték az újvárosi alakulatot, majd legutóbb Dunaújvárosban döntetlent értek el. Vagyis Szepessy Róberték tétmeccsen még soha nem győzték le a megyei riválist, akik ma sem a legerősebb összeállításban léptek pályára, hiszen a bekk, Kis Balázs eltiltás miatt nem léphetett pályára. Az első félidő elején nem sokat foglalkoztak a csapatok az ismerkedéssel, hiszen jó iramban indult a találkozó. Bár mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek, egyik csapat sem tudta magához ragadni a vezetést egészen a félidő hajrájáig. Ekkor a hazaiak alakították ki újabb helyzetüket, melyet igencsak les gyanús helyzetből Balogh révén ki is használtak. Ez oldalról érkező szabadrúgás után született úgy, hogy Balogh a kapusunk mögött a hosszú oldalon érkezve passzolt a hálóba (1-0).

Kép: DO-archív

Ez azonban nem fogta meg a Dunaújvárost, hiszen szinte a középkezdést követően egyenlített. Ezúttal a 39. percben Szepessy Róbert talált az Iváncsa kapujába, így a csapatok 1-1-es döntetlennel mehettek az öltözőbe. Onnan azonban a Dunaújváros jött ki jobban, hiszen az első akcióból gólt szerzett. Ezúttal Tapiska Géza elé került a labda, aki ezt megköszönve védhetetlen találattal vette be az Iváncsa kapuját (1-2). A folytatásban átvette az irányítást a Dunaújváros, melyet Dorogi kapufája jelzett. A következő percekben is több lehetőséget alakított ki Lőrincz Emil gárdája, de a játékosok az utolsó pillanatokban rossz döntéseket hoztak, így nem tudták növelni előnyüket. A fölényük ellenére azonban a 75. percben egyenlített az Iváncsa. Ekkor megint Balogh iratkozott fel a góllövő listára, ezzel kiegyenlítve a találkozót (2-2). A folytatásban mindent megpróbált megtenni a Dunaújváros a győzelem megszerzésének érdekében, de a mezőnyfölény nem hozott újabb gólt, így a vége pontosztozkodás lett, vagyis két szezon után sem mondhatjuk ki, hogy a DPASE le tudta győzni az Iváncsát.

Iváncsa KSE – Dunaújváros PASE 2-2 (1-1)

Iváncsa KSE: Dániel – Balogh, Kertai, Kovács, Hujber, Varga, Fekecs, Szellák, Cseszneki, Pribék, Büki. Vezetőedző: Domján Attila.

Dunaújváros PASE: Pokorni – Puskás, Mundi, Dorogi, Horváth, Tóth, Szepessy, Sándor, Hompót, Barna, Tapiska. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.