Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros kenyere - Félmillió forint a Petőfi iskolának

Molnár Emese - 2019. május 2. 14:01

A Dunaújváros kenyere jótékonysági akció által összesen félmillió forint gyűlt össze a Petőfi iskola számára, a pénzt a tanulói kiskonyha felújítására fordítják. A következő kedvezményezett a Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye lesz.

Országosan is egyedülálló kezdeményezés a Dunaújváros kenyere elnevezésű akció. A helyiek már jól tudják, a Széchenyi Pékség minden eladott burgonyás kenyér árából 50 forintot a jótékonysági alapba tesz. Az akcióban városunk önkormányzata is partner, és negyedévente más-más szervezetnek ajánlják fel az adományt. Januártól márciusig a Petőfi iskola alapítványának, a Petőfis Tanítványainkért Alapítványnak gyűltek a jótékony forintok. Az átadó ünnepséget csütörtökön délelőtt tartották az intézmény könyvtárában, ahol harmadik és negyedik osztályos kisdiákok egy dallal köszöntötték az egybegyűlteket.

Cserna Gábor polgármester vázolta, az elmúlt negyedév során közel kilencezer kenyeret vásároltak Dunaújváros kenyeréből, 429.550 forint gyűlt össze. Ám ezt az összeget felkerekítette félmillió forintra, hogy ennyivel is többet fordíthassanak nemes célra.

Az adományt Rideg István, az iskola igazgatója vette át. Mosolyogva elmesélte, hogy bár egyébként is szoktak vásárolni ebből a kenyérből, de most a tantestülettel igyekeztek még jobban „rákapcsolni”, és rendszerint beterítette a zsíros kenyér illata a tanárit. Megköszönte az adományt, és mint mondta, a pénzt a tanulói kiskonyha bútorzatának cseréjére fogják fordítani, és ha még jut belőle, akkor egy biciklitárolót is kialakítanak. Ebben a kiskonyhában technikaórákat, illetve szakköri foglalkozásokat tartanak, és a közel ötven éves bútorok igencsak megértek már a cserére.

Gálosfai Tímea, az iskola igazgató-helyettese, az alapítvány kuratóriumi tagja is köszönettel szólt az adományért. Minden szülőt, kollégát igyekeztek megszólítani az akcióról, mert céljuk, hogy a gyerekek életét minél komfortosabbá tegyék, és segítsék őket a tanulásban.

Az átadás után Cserna Gábor bejelentette a következő kedvezményezettet, amely a Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye lesz. Ez az intézmény gyógypedagógiai, fejlesztő tevékenységet végez, segíti a tanulási nehézségekkel küzdőket a járás egész területén, a csecsemőkorú gyermekektől kezdve a nagyokig. Vezetője, Kissné Korsós Ágnes megköszönte a lehetőséget, és mint mondta, tavaly ősztől az önkormányzatnak köszönhetően méltó helyre költözhettek (a Bóna István utca 7. szám alatti épületbe), ahol több helyiség áll rendelkezésükre. A jótékonysági akcióból összegyűlő pénzt egy szenzoros terápiás szoba kialakítására fordítanák, ahol segíthetnék a nehézségekkel küzdő kisgyermekek, csecsemők fejlődését.

A rovat további hírei: Közélet

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)