Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros kenyere - Félmillió forint a Petőfi iskolának

Molnár Emese - 2019. május 2. 14:01

A Dunaújváros kenyere jótékonysági akció által összesen félmillió forint gyűlt össze a Petőfi iskola számára, a pénzt a tanulói kiskonyha felújítására fordítják. A következő kedvezményezett a Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye lesz.

Országosan is egyedülálló kezdeményezés a Dunaújváros kenyere elnevezésű akció. A helyiek már jól tudják, a Széchenyi Pékség minden eladott burgonyás kenyér árából 50 forintot a jótékonysági alapba tesz. Az akcióban városunk önkormányzata is partner, és negyedévente más-más szervezetnek ajánlják fel az adományt. Januártól márciusig a Petőfi iskola alapítványának, a Petőfis Tanítványainkért Alapítványnak gyűltek a jótékony forintok. Az átadó ünnepséget csütörtökön délelőtt tartották az intézmény könyvtárában, ahol harmadik és negyedik osztályos kisdiákok egy dallal köszöntötték az egybegyűlteket.

Cserna Gábor polgármester vázolta, az elmúlt negyedév során közel kilencezer kenyeret vásároltak Dunaújváros kenyeréből, 429.550 forint gyűlt össze. Ám ezt az összeget felkerekítette félmillió forintra, hogy ennyivel is többet fordíthassanak nemes célra.

Az adományt Rideg István, az iskola igazgatója vette át. Mosolyogva elmesélte, hogy bár egyébként is szoktak vásárolni ebből a kenyérből, de most a tantestülettel igyekeztek még jobban „rákapcsolni”, és rendszerint beterítette a zsíros kenyér illata a tanárit. Megköszönte az adományt, és mint mondta, a pénzt a tanulói kiskonyha bútorzatának cseréjére fogják fordítani, és ha még jut belőle, akkor egy biciklitárolót is kialakítanak. Ebben a kiskonyhában technikaórákat, illetve szakköri foglalkozásokat tartanak, és a közel ötven éves bútorok igencsak megértek már a cserére.

Gálosfai Tímea, az iskola igazgató-helyettese, az alapítvány kuratóriumi tagja is köszönettel szólt az adományért. Minden szülőt, kollégát igyekeztek megszólítani az akcióról, mert céljuk, hogy a gyerekek életét minél komfortosabbá tegyék, és segítsék őket a tanulásban.

Az átadás után Cserna Gábor bejelentette a következő kedvezményezettet, amely a Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye lesz. Ez az intézmény gyógypedagógiai, fejlesztő tevékenységet végez, segíti a tanulási nehézségekkel küzdőket a járás egész területén, a csecsemőkorú gyermekektől kezdve a nagyokig. Vezetője, Kissné Korsós Ágnes megköszönte a lehetőséget, és mint mondta, tavaly ősztől az önkormányzatnak köszönhetően méltó helyre költözhettek (a Bóna István utca 7. szám alatti épületbe), ahol több helyiség áll rendelkezésükre. A jótékonysági akcióból összegyűlő pénzt egy szenzoros terápiás szoba kialakítására fordítanák, ahol segíthetnék a nehézségekkel küzdő kisgyermekek, csecsemők fejlődését.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.