Elkezdte a felkészülést a válogatott

doszerk - 2019. május 19. 14:22

Napi három edzés, majd a jövő hét második felében egy ausztrálok elleni edzőmérkőzés vár a magyar női vízilabda válogatott tagjaira Montenegróban.

Szombaton délelőtt elutazott Montenegróba a magyar női vízilabda válogatott, mely kemény munkával készül a budapesti Világliga szuperdöntőjére, majd az azt követő világbajnokságra. Mint arról Bíró Attila szövetségi kapitány a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának beszámolt, klubszezon lezárása óta eltelt két hétben volt ideje feltöltődnie a játékosoknak, így a válogatott keret tagjai jó állapotban várják a felkészülés kezdetét. A játékosokra napi három edzés vár Montenegróban, majd a jövő hét második felében a szintén Herceg Noviban edzőtáborozó Ausztráliával játszik felkészülési mérkőzést válogatottunk.
"Tavaly már készültünk itt és nagyon bevált ez a hely. Kiváló az étkezés, csupán egy kis sétára van az uszoda, ráadásul magyar szállodában lakunk. Ebben az időszakban már a klíma is jó, viszont még nincs nagy tömeg, szinte csak mi vagyunk ott. Kifejezetten ideálisak a körülmények az edzőtáborhoz" - fogalmazott hozzá a Bíró Attila.

Gurisatti Grétáékra kemény munka vár! (Kép: MVLSZ-archív)

A szövetségi kapitány akkor lenne elégedett a montenegrói felkészüléssel, ha a játékosok jó eredményeket érnének el majd a tesztúszásokon. Erre jó esélyt lát, mert a héten a terheléses vizsgálaton mindenki jól teljesített. Csapatunk a montenegrói edzőtábor után már itthon készül az amerikaiakkal a Világliga Szuperdöntőjére. Bíró Attila ezt követően jelöli ki a június 4-9. között a Duna Arénában vízbe szálló keretet. A mieink rendezőként alanyi jogon szerepelnek a Szuperdöntőben, de papíron is kivívták a kvalifikációt, hiszen márciusban a torinói Európa-kupa hatos döntőben bronzérmesek lettek.
 
A magyar női válogatott 2019-es nyári kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC), Tóth Eszter (BVSC).

Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros).

Női Világliga Szuperdöntő, 2019. június 4-9., Budapest, Duna Aréna

A csoportbeosztás

A-csoport: Hollandia, Ausztrália, Olaszország, Kína
B-csoport: Egyesült Államok, Oroszország, Magyarország, Kanada

A magyar válogatott csoportmérkőzései

1. forduló, június 4., kedd - Egyesült Államok-Magyarország, 18:30
2. forduló - június 5., szerda  - Oroszország-Magyarország, 20:15
3. forduló - június 6., csütörtök - Kanada-Magyarország, 18:30

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.