Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Este elkapják a gyilkost

Vass Ádám - 2019. május 3. 13:39

Dunaújvárosi otthonában holtan találták a híres zongoraművészt, aki feltehetően gyilkosság áldozata lett. A hat gyanúsított mindegyike az áldozat lakása alatti fodrászüzletben van, a tettest pedig a Bartók színház nézői kaphatják el.

Rendhagyó előadással készült a szezon végére a Bartók színház társulata. Pénteken este debütál a Hajmeresztő című krimi-vígjáték, melyben a gyilkost a nézők választhatják ki. Hatan tartózkodnak a fodrászszalonban, egyikük bizonyosan végzett az emeleten lakó idős, visszavonultan élő zongoraművésszel. Lehet, hogy az üzlet tulajdonosa volt, lehet, hogy a munkatársa, vagy a régiségkereskedő, a politikusfeleség, esetleg a két közelben lévő rendőr. A bizonyítékok a színpadon vannak, az indítékok is napvilágra kerülnek, de sok nyitott kérdés vár még megválaszolásra. A nézők dolga pedig az lesz, hogy az előadás során feltegyék a szereplőknek a kérdéseiket és együtt próbálják meg felgönygölíteni ezt a véres esetet.

A darab rendezője, Sipos Imre elmondta, bár nagyon kevés idő állt rendelkezésükre próbálni, de annyira jól haladtak, hogy a csütörtök délelőtti próbát el is hagyhatták.

- Nagyon fárasztó volt és azt éreztem, hogy teljesen rendeben van minden az előadásban, mert előtte, május elsején is délelőtt tíztől este tízig folyamatosan próbáltunk. Átvettünk minden kérdést, ami felmerülhet az előadás során, mindenki tudja a szerepét és a helyét az előadásban, tehát nem kell aggódnunk. Ahhoz képest, mennyire féltem attól, hogy kevés időnk van és rengeteg mindenre kell figyelni, olyan nyugodt vagyok az előadás előtt, mint talán még soha.

Mint mondta, ez pontosan olyan darab, amire azt lehet mondani, hogy 9-99 éves korig ajánlott, hiszen épp annyira élvezetes lehet egy gyerek számára is, mint egy idősebb nézőnek. Éppen azért, mert bevonzza a nézőket, figyelni kell, játszani kell együtt a színészekkel.

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!