Keményen edzenek a vízilabdázók

doszerk - 2019. május 23. 12:41

A Bíró Attila irányította női válogatott napi három edzéssel készül a montenegrói edzőtáborban a június 4-9. között megrendezésre kerülő Világliga Szuperdöntőre.

A sok munka mellett pihenésre nem sok idő jut, de azért a szülinapos Gyöngyössy Anikót köszöntötte a csapat. A bajnoki szezon vége után két hetes pihenőt követően érkezett a női válogatott az edzőtáborba. Bár még csak pár nap telt el a montenegrói egy hétből, a lányokon nem látszik, hogy leeresztettek volna a szabadság alatt.

„Ez a pár nap most arról szól, hogy visszarázódjunk a vízilabdás életbe. Előtte volt két hét civil élet, amikor mindenki pihenhetett, tudott magával foglalkozni. Bár ez nem mindig jelenti azt, hogy teljesen kizárjuk az edzést. Én nagyon jól érzem magam. Szerintem az edzőink is pozitív visszajelzést adtak, hogy jól kezdtünk, nem vagyunk olyan rossz formában. De tudjuk is, hogy sürget az idő, mert nincs sok a júniusi Világligáig, szóval belecsaptunk a lecsóba" - nyilatkozta Vályi Vanda.

A dunaújvárosi Vályi Vanda jól érzi magát az edzőtáborban! Kép: MVLSZ/Madar Dávid

"Keményen belekezdtünk megint az úszóedzésekbe, illetve a kondiba, de ugyanúgy már a taktikára is fektetünk hangsúlyt. Valószínűleg többet is mint tavaly, miután két hét múlva már Világliga Szuperdöntőt játszunk, tavaly pedig csak az Eb-re készültünk végig. Volt két hét pihenőnk, azért ott elveszik a lábtempó, kicsit a figyelem, illetve a reakcióidő is, de csütörtökön és pénteken este már kétkapuzunk az ausztrálokkal, úgyhogy az a két edzés nagyon jó erőpróba lesz nekünk" - tette hozzá Illés Anna.

Azért egy kis ünneplésre is jut ideje a csapatnak, hiszen Gyöngyössy Anikó a montenegrói edzőtáborban ünnepelte születésnapját. „Ez most egy ilyen időpontra esett. Kicsit ugye az erőnléttel még küzdeni kell, de jól érzem magam. Inkább csak köszöntésekkel, meg nevetéssel, kártyázással, ilyen passzív pihenéssel töltjük az időt az edzések mellett" - mondta az ünnepelt a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.