Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Kiállítás a zeneiskolában

Molnár Emese - 2019. május 17. 15:12

Újabb kiállítás nyílt a Sándor Frigyes Zeneiskola folyosógalériájában. Ezúttal Kosztolányi György festőművész tanítványai mutatták be alkotásaikat.

Sok érdeklődő, barát és családtag gyűlt össze szerdán délután a Sándor Frigyes Zeneiskolában. Kilenc hölgy, Gódányné Homoki Mária, Horváth Andrea, Horváth Bettina, Juhászné Fehérvári Anna, Molnár Aranka, Pulay Csilla, Sarok Károlyné, Verczné Karcsai Ildikó és Vinczepálné Török Katalin három-három alkotása került a galéria falára. A téma a tárlatnak helyet adó intézmény szellemiségéhez illően a zene- hangszerek és zenészek ihlette képeket lehet megcsodálni. A megnyitón Juhos Melinda harmonikaművész adta meg a hangulatot egy francia sanzonnal.

A kiállítók mind Kosztolányi György festőművész tanítványai. Tőle elsősorban a portréábrázolásokban tanulnak fogásokat, technikákat a kulcsi alkotóműhelyben.

Mint azt a kiállító hölgyek elmondták, a jó közösség, a társaság mellett egyfajta hobbit is jelent a festészet, vagy egy olyan elfoglaltságot, amely terápiaként hat, ahol kibontakoztathatják a bennünk rejlő energiákat.

Kosztolányi György készítette egyébként a Sándor Frigyes-díjat, amelyet kilenc éve adnak át minden évben kiváló pedagógusoknak és növendékeknek. A mostani kiállítást Fejes Balázs, Kulcs alpolgármestere nyitotta meg, s ajánlotta a közönség figyelmébe.

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!